TUŽITELJSTVO O BOŠKI ĆAVAR: B.Ć je prijavljena, postupamo po proceduri, nema nikakva utjecaja

TUŽITELJSTVO O BOŠKI ĆAVAR: B.Ć je prijavljena, postupamo po proceduri, nema nikakva utjecaja
hercegovina.info

Mostarka Boška Ćavar (kandidatkinja Naše stranke) danas će biti ispitana u svojstvu osumnjičene a po prijavi više investitora, koje je ona također prijavljivala zbog protuzakonite gradnje. Nakon što se jučer oglasila Gradska uprava Mostara kazavši da je sve urađeno po proceduri i da je u procesu (opa. koji mjesecima odugovlače), zatrpavanje rupe, danas se oglasilo i Tužiteljstvo HNŽ. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Tužiteljstvo HNŽ-a je dana 09. listopada 2020. godine zaprimilo kaznenu prijavu protiv B.Ć. iz Mostara, zbog više kaznenih djela od strane više prijavitelja, te formiralo KTA predmet.

Sukladno Zakonu o kaznenom postupku, Tužiteljstvo je dužno uzeti u rad sve prijave koje zaprimi, te nakon obavljenih provjera navoda iz prijave po potrebi provesti istragu, a potom donijeti tužiteljsku odluku. Provjere navoda iz kaznenih prijava Tužiteljstvo obavlja putem policijskih agencija, a neke istražne radnje tužitelji poduzimaju neposredno.

U konkretnom slučaju postupajući tužitelj je od PU Mostar zatražio poduzimanje određenih radnji u cilju provjere navoda iz zaprimljene kaznene prijave, te uzimanje iskaza, što je uobičajena praksa.
Po obavljanju svih potrebnih provjera i utvrđivanja činjenica, te prikupljenih dokaza tužitelj će donijeti tužiteljsku odluku. 

To što se ove aktivnosti odvijaju u vrijeme kako to netko želi povezati, „predizborne kampanje u Gradu Mostaru“, za rad Tužiteljstva je potpuno bez značaja.
Iz navedenih razloga Tužiteljstvo najenergičnije odbacuje bilo kakve insinuacije da se radnje poduzimaju po nečijem političkom diktatu.

Očito je da se pogrešnim i neistinitim prikazivanjem rada želi umanjiti i obezvrijediti profesionalan i vrlo uspješan rad ovog Tužiteljstva na suzbijanju organiziranog kriminaliteta i provođenja akcija protiv počinitelja najtežih oblika kaznenih djela (razbojstava, teških krađa, trgovine opojnim drogama i dr.) na području HNŽ/K, o čemu je javnost putem objektivnih medija dobro upoznata.  
Tužiteljstvo HNŽ/K kao pravosudno tijelo u svim formiranim predmetima postupa i ubuduće će postupati sukladno zakonu, profesionalno, nepristrano i neovisno o bilo kakvom političkom utjecaju", navode u priopćenju.