TUŽITELJSTVO Kreće se u provjeru diplome Sebije Izetbegović

Sebija Izetbegović
N1

Tužiteljstvo Županije Sarajevo prati pisanje medija kada je u pitanju akademsko obrazovanje Sebije Izetbegović, ravnateljice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), rečeno je u odgovoru za “Dnevni avaz” iz ove pravosudne institucije.

U središtu afere

No, pitanje upućeno glavnoj tužiteljici Sabini Sarajliji bilo je: “Da li je Tužiteljstvo Županije Sarajevo po službenoj dužnosti formiralo predmet protiv Sebije Izetbegović, a nakon medijskih napisa o akademskom obrazovanju?”

"Reagirat ćemo ukoliko dostupne informacije budu ukazivale na postojanje kaznenog djela za koje smo nadležni i koje nije obuhvaćeno zastarom ili amnestijom. Do tada smatramo da je navedeno u nadležnosti inspekcije, koja je dužna obavijestiti nadležno tužiteljstvo o saznanjima o eventualno počinjenom krivičnom djelu do kojih je došla u tijeku inspekcijskog nadzora", iz Tužiteljstva ŽS.

Podsjećamo, ravnateljica KCUS-a našla se u središtu nove afere jer je sumnjivo kako je završila 10 ispita na postdiplomskom studiju u Zagrebu, a koja su joj zatim, za sada prema neutvrđenim informacijama, priznata u Sarajevu. Sporno je kako je studij upisala 2. ožujka 1993. godine, a već 19. ožujka položila prvi ispit.

Nije dobila zahtjev Vlade ŽS

Saznaje se kako je Županijska uprava za inspekcijske poslove, nakon što nije dobila zahtjev Vlade ŽS, formirala predmet po službenoj dužnosti.

Prema informacijama, inspektori će narednog tjedna obaviti inspekcijski nadzor Sebijine diplome na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Na čelu ŽUIP-a nalazi se Adis Mešić (NiP), a nakon što je Vlada prije 10 dana smijenila Fahira Halilovića (SBB).