Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu zbog utaje poreza

tužiteljstvo, Tužiteljstvo BiH, optužnica, Tužiteljstvo BiH, porezna utaja , priopćenje, Tužiteljstvo BiH, podignuta optužnica, proračun, sud bih

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Darinke Kićanović, rođene 1968. godine u Bijeljini, i pravnog lica d.o.o. "DMK TRADE“ Dvorovi za krivično djelo porezne utaje ili prevare - priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optužena Kićanović, kao direktor i odgovorno lice u pravnom licu d.o.o "DMK TRADE", tereti se da je u razdoblju 2015. i 2016. godine, s ciljem izbjegavanja plaćanja PDV-a, postupila suprotno odredbama poreznog zakonodavstva, iako je bila dužna, te lažno i formalno iskazala fiktivni promet u svom knjigovodstvu za poslovne događaje koji se stvarno nisu dogodili.

Na taj način nije izvršila obračun, prijavila ni platila obaveze PDV-a u iznosu od 85.646 KM te je oštetila proračun BiH.

Pravno lice d.o.o. "DMK TRADE" se tereti da je kao pravno lice raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi, koju je ostvarila optužena Darinka Kićanović.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, navodi se u saopćenju državnog tužiteljstva.