TURISTE ZANIMA NAKARADLUK Mostar bi mogao zaraditi na uništavanju austrougarske arhitekture

Zgrada Skupštine HNŽ
Hercegovina.info

Nova renovirana zgrada Skupštine HNŽ-a koja je u javnosti digla puno prašine zbog svojeg novog zdanja, mogla bi naplatiti svoj nakaradluk. Naš fotoreporter u Mostaru danas je zabilježio grupu turista kojima je prostor ispred spomenute zgrade poslužio kao kratki predah u daljnjem razgledavanju grada, odnosno preciznije obilaska Starog grada i odlaska.

Turistička zajednica Mostara i sam Grad bi mogli razmisliti o naplaćivanju ulaznica za ovu atrakciju u središtu grada. Zgrada Skupštine HNŽ već je dobila svoj, kolokvijalni, naziv "Ljepotica i zvijer" jer se radi o jednoj od najgrdnijih nadogradnji u povijesti Grada Mostara budući da se na jednu od najljepših zgrada iz austrougarske vladavine nadodao zamračeni tunel moderne izgradnje za koji je definicija odudaranja od bilo čega - preblag arhitektonski vapaj.

Zgrada Skupštine HNŽ 

Budući da Mostar kao glavna turistička perjanica Hercegovine godinama muku muči s "naplatom turizma" jer je strancima ovo samo prolazna stanica prema Sarajevu, Međugorju ili Hrvatskoj, možda bi ovaj modernistički eksponat priljepljen uz austrougarsku nadogradnju mogao biti zanimljiv turistima s njemačkog govornog područja jer sigurno u svojim zemljama nisu i niti će ikad vidjeti ovakvo anuliranje arhitekture koja je, kako kod nas, tako i u svijetu, obilježila jedno vremensko razdoblje.

Ovaj dio grada, u centru Mostara, svakako bi mogao ponijeti epitet najružnijeg i u široj konkurenciji od Hercegovine. Pored navedenog rugla, tik do zgrade nalazi se i prapovijesni skate park kao podsjetnik da je i ta sorta građana nekad hodala među nama. Prekoputa ceste nalazi se i jedan improvizirani parking koji bi zadovoljio i rasteretio potrebe gusto frekventnih javnih poduzeća na tom području, dok cijelo naselje pod budnim okom svisoka promatra jedan od važnijih simbola grada - Staklena banka na koji je bespotrebno trošiti riječi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.