TU-TU-TU Dobiti telefonski Dom zdravlja u Mostaru je lutrija, a tek gradske ambulante

Dom zdravlja Mostar
hercegovina.info

Mnogi građani Mostara žale se kako je skoro nemoguće dobiti Dom zdravlja i naručiti se za obični pregled ili samo doći po uputnicu za daljnje pretrage u bolnici. Primili smo više pritužbi čitatelja da su znali cijeli dan provesti na telefonu kako bi dobili svog osobnog liječnika, ali nisu uspjeli. Dom zdravlja radi punim kapacitetom te je čuđenje građana opravdano, a isti ili još gori slučaj je s gradskim ambulantama.

"Žena mi je zvala sto puta i tek su se nakon stotog puta javili, a jučer je zvala jer joj je trebala uputnica da izvadi krv. Cijeli dan se apsolutno nitko nije javio u ambulanti u Radićevoj", piše nam čitatelj. 

Usred korona pandemije cijeli zdravstveni sustav sveo se na nužne preglede ili pretrage, ostali su bili primorani koristiti telefonske usluge svojih osobnih liječnika u Domu zdravlja ili gradskim ambulantama. Taj sustav tada je djelovao kao jedini mogući, iako je najviše crpio liječnike i drugo medicinsko osoblje koji su se pretvorili u birokratske šljakere.

Dom zdravlja Mostar

Danas kada znamo puno više o korona virusu i kada imamo niz preventivnih mjera zaštite, sustav zvanja i naručivanja ostao je isti. Promijenilo se izgleda samo to da su svi oni koji su ostali zarobljeni u telefoniranju zapravo vremenom izgubili osjećaj za telefon pa on može zvoniti koliko hoće ili dosađivati pa biti sretni dobitnik administrativnog milosrđa.

U Domu zdravlja ne vide ništa sporno.

"Što se tiče tehničke strane, sve je u redu te ne postoje nikakvi kvarovi po tom pitanju. Standardni je problem je to što su linije često prezauzete, pa pacijenti moraju pozivati više puta", rekla nam je Ines Popovac, glasnogovornica mostarskog Doma zdravlja.