TRPKO TRPA NOVA NEDJELA Poznati širokobriješki kriminalac, kojeg su pomazili naši suci, uhvaćen u Sloveniji

Ivan Kožul Trpko

Višestruki povratnik u kaznenim djelima, Širokobriježanin Ivan Kožul Trpko, kojeg potražuje i protiv kojeg se vodi više postupaka, našetava se po Europi i čini nova kaznena djela.

Trpko, o kojem smo ranije pisali, a na kojem su se 'spotaknuli' širokobriješki suci pao je sada u Sloveniji, kroz koju je krijumčario migrante. 

Trpko je, saznaje Hercegovina.info iz više izvora 26. srpnja ove godine u večernjim satima Opelom Vivaro Life, kojeg je ranije iznajmio, prevozio čak osam migranata, državljana Kine i Turske, s krajnjim ciljem da ih preveze u Italiju, što mu nije uspjelo.

Trpko i dalje trpa kaznena djela, koja je, osim najnovijeg u Sloveniji činio i u Hrvatskoj, gdje je ranije 'pao' 30 kilograma heroina. Tada je u u vozilu Ford Transit prevozio 30 kilograma heroina sakrivenog u oplati krova, vrijednog nešto više od 700.000 eura. Tada dvadesettrogodišnjak je uhićen i proslijeđen dežurnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, kojem je priznao da je heroin zapakiran u nekoliko većih paketa htio prokrijumčariti u Španjolsku. 

Bio je u zatvorima diljem EU, a osim ove pošiljke pronalažene su mu i manje. Sve to, kao i činjenica da su mu 11. studenog u podrumu obiteljske kuće nađene četiri PVC vrećice s ukupno oko dva kg heroina i jedna bomba, nije bilo dovoljno Sudu u Širokom Brijegu da ga zadrži u pritvoru, te su ga pustili, a što je predmet disciplinske prijave. 

Naknadno je, po naredbi tog istog suda, za njim izdana tjeralica, a protiv njega je u tijeku i sudski postupak. Kožula optužnica tereti da je dana 11.11.2021. u mjestu Knešpolje b.b. - Široki Brijeg u podrumu obiteljske kuće u buretu crne boje, držao četiri prozirne pvc vrećice s ukupno 2274,968 grama heroina, dakle, neovlašteno radi prodaje držao tvari koje su propisom proglašene opojnom drogom.

Uz to je imao i bombu. Hoće li mu u kraj konačno stati Slovenci, ostaje vidjeti. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.