TROMI SUSTAV Pustili su okorjelog kriminalca na ulicu, još nema stegovne odgovornosti

Ivan Kožul Trpko, bregana, Široki Brijeg, vijesti
Ilustracija

Dvije godine nakon prijave Ured disciplinskog tužitelja pri VSTV nije donio odluku po pritužbi tužitelja Josipa Aničića protiv širokobrijeških sudaca Borisa Galića, Radmile Mandić, Ivanke Kopilaš i Josipe Koroušić, a zbog nezadržavnja u pritvoru okorjelog kriminalca Ivana Kožula Trpka, nakon što mu je u podrumu nađeno više od dva kilograma heroina i droga, a koji je trenutačno u zatvoru u Sloveniji i uporno ponavlja kaznena djela. 

"Pritužba je u radu i odluka o pritužbi nije donesena", naveli su za Hercegovina.info iz Ureda disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH

Dok mu se u Širokom u odsutnosti sudi zbog droge u podrumu, Trpko leži u Sloveniji, kroz koju je krijumčario migrante. Trpko je, kako smo ranije objavili 26. srpnja ove godine u večernjim satima Opelom Vivaro Life, kojeg je ranije iznajmio, prevozio čak osam migranata, državljana Kine i Turske, s krajnjim ciljem da ih preveze u Italiju, što mu nije uspjelo. 

Osim najnovijeg kaznenog djela u Sloveniji u Hrvatskoj je ranije 'pao' 30 kilograma heroina. Tada je u u vozilu Ford Transit prevozio 30 kilograma heroina sakrivenog u oplati krova, vrijednog nešto više od 700.000 eura.

Prijava protiv sudaca nastala je kada su u Trpkovoj obiteljskoj kući nađena dva kilograma heroina i oružje(11. studeni. 2021.), a suci ga ne zadržavaju u pritvoru. Štoviše, nema ih na poslu, a kada konačno dolaze na posao, ostavljaju ga na slobodi. 

Dežurni sudac - Boris Galić, koji je u vrijeme dežure trebao biti na raspolaganju toga dana 12.11 nije uopće bio na poslu. Policijski službenici pronađene predmete kod Trpka nisu imali kome ni predati, dežurni sudac niti je bio na poslu, niti je osigurao zamjenu. Nakon tri dana 14.11 donosi rješenje o odbijanju pritvora, te da se stvari imaju čuvati u uredu FUP-a u Mostaru. Trpko, čiji je dosje već pozamašan slobodno šeće, i bježi, te za njim biva raspisana tjeralica.