TRGOVINA BIRAČKIM ODBORIMA Dvojica SDA-ovaca u Mostaru predsjednici biračkih odbora ispred stranaka Bh. Zeleni i Saveza za novu politiku

sda,SDA HNŽ,izbori,Mostar,HNŽ,Hercegovina

Članovi Asocijacije mladih SDA iz Hercegovačko-neretvanske županije Zulfo Kuko i Edin Čusto regularnost listopadskih izbora promatrat će ispred drugih stranaka što predstavlja klasičnu trgovinu biračkim odborima.

Zulfo Kuko će u Blagaju 'braniti' čast Bh. Zelenih, a Edin Čusto Saveza za novu politiku. Obojica će biti predsjednici biračkih odbora na tim lokacijama.

Hercegovina,sda,SDA HNŽ,izbori,Mostar,HNŽ

Hercegovina,sda,SDA HNŽ,izbori,Mostar,HNŽ

Hercegovina,sda,SDA HNŽ,izbori,Mostar,HNŽ

Na stranicama županijskog ogranka Stranke demokratske akcije među članstvom se može pronaći navedeni dvojac.

Hercegovina,sda,SDA HNŽ,izbori,Mostar,HNŽ

Ovakvi potezi učestala su praksa među političkim strankama da biračke odbore dobivene ždrijebom zamijene za one koji im više odgovaraju što samo još više produbljuje nepovjerenje građana u izborni sustav.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt nedavno je nametnuo izmjene izbornog zakona, a trgovina biračkim odborima je direktno kršenje istih.

Upit o njihovim članovima koji će presjedati biračkim odborima ispred drugih stranaka poslali smo SDA HNŽ, no nismo dobili nikakav povratni odgovor od njih.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.