FOTO/VIDEO  Treće izdanje neumskog Lignjolov kupa privuklo brojne natjecatelje iz regije

Lignjolov Neum

Unatoč jakoj buri i izrazito nepovoljnim uvjetima, natjecatelji ovogodišnjeg neumskog Lignjolov kupa nisu odustali od lova na titulu najboljeg lignjolovca neumskog akvatorija.

Kao i prethodnih godina, natjecanje je organizirano u dvije discipline, pojedinačni lov s obale, te ekipni lov s barke.

Lignjolov Neum

Lovilo skoro 200 natjecatelja

S obale je lovilo oko 100 natjecatelja, dok se sa barkama na pučinu otisnulo 25 ekipa sa skoro 100 članova.

Uz sve to organiziran je i junior kup na kojem su se natjecali najmlađi lignjolovci.

Neum je dobio nove prvake u konkurenciji Lov s barke. Domaća ekipa Murganto s kapetanom Ivanom Glavinićem, te članovima Tomislavom Obradovićem i Vidanom Leženićem slavila je s 1.189 bodova.

Lignjolov Neum

Ivan Glavinić, kapetan pobjedničke ekipe kazao je za Hercegovina.info kako su se uspjeli izboriti sa nevremenom. "Uspjeli smo osvojiti prvo mjesto na trećem lignjolovu. Ulovili smo 12 liganja i jednu sipu, a težili su 1.180 kg što je bilo dovoljno za prvo mjesto. Dok god postoji ovaj kup, mi ćemo uvijek na njemu sudjelovati."

Na drugom mjesto i s najvećom ulovljenom lignjom od 401 gram, te ukupnim ulovom od 869 bodova je ekipa "Malo Vitra" predvođena kapetanom Nikolom Lovrićem, te članovima posade Božom Batinovićem, Anđelom Bačićem i Mariom Kraljem.

Lignjolov Neum

Ekipa Brzi i Žestoki su nastavili niz, te su i ove godine uzeli 3 mjesto s ukupno 775 bodova. 

Lov s obale dobio svoga kralja

U jakoj međunarodnoj konkurenciji sa 100 natjecatelja u kraljevskoj disciplini lov s obale i po izrazito teškim uvjetima apsolutni prvak Neuma i ukupni pobjednik 3. izdanja Lignjolov kupa postao je Pero Krešić s ukupno 692 boda. Pero je prema riječima organizatora istinska legenda domaće ribolovne scene i nagrada ide u prave ruke.

Lignjolov Neum

Nisu sve nagrade ipak mogle otići domaćima, drugo mjesto je tako osvojio Mate Čepulo s otoka Paga s ukupno 683 osvojena boda, dok je treći bio mostarac Mario Raspudić s ukupno 473 boda.

Sadržaj se učitava...

"Natjecatelji nam dolaze od Zadra do Dubrovnika. Iz Bosne i Hercegovine imamo prijavljene natjecatelje iz Ljubuškog, Mostara, Čapljine, Sarajeva, Tuzle, Tomislavgrada i brojnih drugih mjesta i gradova", rekao je za Hercegovina.info organizator Dražen Obad.

Lignjolov Neum

Velik dio ovoga natjecanja posvećen je upravo onim najmlađima, pa je tako svako dijete prijavljeno u kategoriju Junior dobilo prigodnu medalju i simboličan poklon, a Ronilački klub Neum po prvi je put djeci prezentirao opremu, te su zajedno okitili bor pod morem.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.