TREĆA SREĆA Mamić ponovno ima natječaj u Čapljini za prijaviti se

Smiljan Vidić

Nakon što je dva puta raspisao, pa dva puta poništio javni poziv za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Čapljine, gradonačelnik Smiljan Vidić je za doček Nove godine, odnosno zadnji radni dan u prošloj godini treći put raspisao javni poziv za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Čapljine. 

Za razliku od prva dva natječaja, u trećem se sada navodi koliko vrijedi koji lot u novcima. Tako Lot 1 obuhvaća 493.306 kvadrata u Dretelju, a početna cijena naknade bila bi 82.218 maraka godišnje podijeljeno u 12 jednakih obroka, Lot 2 obuhvaća 166.309 metara kvadratnih, a početna cijena iznosi 27.718 maraka godišnje, dok LOT 3 iznosi 13.500 maraka godišnje, što je također početna cijena.

Treći javni-natjecaj.-2023 Grad Čapljina by Uredništvo hercegovina info on Scribd

Iznenađuje upornost čelnika Čapljine koji u vrijeme blagdana inzistira na ovom natječaju kojeg je već dva puta poništavao. Ukoliko se i ovaj natječaj ne poništi, licitacija je zakazana za 16. siječnja u sali za sastanke zgrade Grada Čapljina. 


Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić prethodno je ovaj natječaj raspisao 15. prosinca, pa potom 21. prosinca, da bi oba poništio i natječaj raspisao 29. prosinca, što govori o tome koliko mu se žuri.  
Razlika između prvog i drugog natječaja je što se u drugom navode samo nekretnine u Dretelju, dok se u prvom nudilo i zemljište u Trebižatu. U novom natječaju je također samo Dretelj, a dodana je početna cijena za pojedini lot. 
Kako sada stvari stoje Zdravko Mamić i njegove solarne tvrtke imaju još jedan natječaj za prijaviti se, ako i ovaj ne bude poništen.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.