TRAŽILI 50.000 KM Na slobodu puštene osobe koje su tvrdile kako imaju informacije o malenoj Danki

Hadžići Danka Ilić
N1

Pripadnici FUP-a jučer su uhitili tri osobe koje su putem društvenih mreža objavili kako su povezani s nestankom djevojčice Danke Ilić (2) iz Srbije.

No, danas su pušteni na slobodu. Ovu informaciju za portal N1 potvrdio je Emil Sućeska, glasnogovornik FUP-a.

“Mi smo podnijeli izvješće o počinjenim kaznenim djelima. Djelo je okvalificiralo Tužiteljstvo ŽS kao otmica i iznuda, mi dostavljamo izvješće. U izvješću smo napisali i mjere koje se odnose da bi osobe trebale biti zadržane. Međutim, Tužiteljstvo ŽS je donijelo svoju odluku da osobe budu puštene. Odluku o puštanju je donijelo Tužiteljestvo ŽS”, kazao je za N1.

Podsjetimo, Federalna uprava policije je sinoć na lokacijama kod Ilidže i Hadžića uhatila tri osobe koje su na društvenim mrežama tvrdile da imaju informacije u vezi s nestankom dvogodišnje djevojčice iz Srbije, Danke Ilić koja se vodi nestala i za kojom traga skoro cijela regija.

Oni su tijekom “TikTok live” prijenosa tražili novac da otkriju lokaciju djevojčice te su tvrdili kako je drže u podrumu.

Odmah po uhićenju, izjavili su kako su se “samo šalili”. Svi uhićeni su članovi jedne obitelji.

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji, odnosno koje su tražile 50 tisuća KM za otkrivanje informacija.