TRAŽI SE RAVNATELJ ZZO-a Stiže li opet netko iz ekipe Peti kat?

Rade Bošnjak

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ objavilo je javni poziv za izbor i imenovanje ravnatelja ZZO HNŽ. Direktor Zavoda se imenuje na razdoblje od četiri godine i po isteku razdoblja može biti ponovo imenovan.

U pozivu se navode banalnosti - da mora biti punoljetan, državljanin Bosne i Hercegovine. Međutim tu je i uvjet - da nije osuđivan za kazneno djelo i da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, i najzanimljiviji da NEMA PRIVATNI FINANCIJSKI INTERES U ZAVODU. Tu su naravno i oni nenapisani uvjeti, da je podoban stranci, HDZ-u BiH, koji će u konačnici izabrati ravnatelja.

Neslužbeno se govorka da Ana Vidačak, koja je nakon ostavke ravnatelja, koji je zasjeo na mjesto savjetnika, nije po volji stranke, nego po isključivo Bošnjakovoj volji, te da će je zamijeniti kćerka jednog dugogodišnjeg dužnosnika HDZ-a, koji se okušao i u ugostiteljstvu, a koja već obnaša rukovodeću dužnost u Zavodu, a bila je angažirana i oko projekta Peti kat, paralelnog IZIS-a o kojem smo jučer pisali. 

Kada je u pitanja sadašnja v.d. ravnateljica Ana Vidačak, o njezinoj bliskosti sa 'savjetnikom' govori i činjenica da je uz mnogobrojnu vlastitu rodbinu u ZZO prošlog ljeta na mjesto internog revizora primio njezinu nevjestu Zoranu Vidačak. 

Cjelovit tekst javnog poziva objavljen je na web stranici Vlade HNŽ. Prijavite se! 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.