Točno 700 dana od prvog okupljanja obitelji Dragičević i građana

Točno 700 dana od prvog okupljanja obitelji Dragičević i građana
RAS Srbija

Neformalna grupa građana "Pravda za Davida" danas obilježava točno 700 dana od prvog okupljanja obitelji Dragičević i građana na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Nažalost, kako dodaju, i nakon 700 dana institucije šute o tom slučaju.

"S druge strane, progon i diskriminacija građana koji su podrška obitelji Dragičević se nastavljaju" tvrde u priopćenju.

Ističu da su 600 dana obilježili 15. studenog 2019. godine konferencijom za novinare ispred Okružnog javnog tužiteljstva u Banja Luci.

"Glavna poruka koju smo tada poslali bila je – "Lepiru i Vrećo – odlazite". Mjesec dana nakon toga kažnjeni smo sa 500 KM zbog nezakonitog okupljanja ispred pomenute institucije. Naravno, kaznu nismo platili, već smo zatražili sudsko odlučivanje", naveli su priopćenju.

Dali su i kratak pregled važnih događanja, koja su se odigrala od 600 do današnjih 700 dana, među kojima i da je održana osnivačka skupština "Pokreta Pravde" – političke organizacije koja ima za cilj da se političkim putem bori za istinu i pravdu i zaštiti ljude koji su, kako dodaju, na udaru represije i progona od režima.

"Nadamo se da će brojčanik, koji danas pokazuje broj 700 konačno stati. I da će ubojice, oni koji zločin zataškavaju i oni koji progone i diskriminira ljude, konačno biti privedeni licu pravde", naveli su iz neformalne grupe građana i dodali da nastavljaju dalje u borbi za pravdu.