VIDEO  Tko u Neumu vrši 'čudnovate' radove tijekom noći i vikendom, bez znanja načelnika, općinskog vijeća i inspekcije?

neum

Tko u Neumu gradi bez dozvola, izvodi radove pod okriljem noći, bez da izvršna i zakonodnavna vlast znaju išta, upitala je na posljednoj sjednici Općinskog vijeća Neum, predsjednica Vijeća Daniela Matić.

Matić je svoje kolege vijećnike upitala znaju li oni išta o tome.

"Tijekom proteklog vikenda, ponovno su se događali 'čudnovati' radovi pa smo tako imali na poluotoku nekakve bagere i radove za koje ne zna izvršna vlast, ne zna načelnik, ne zna zakonodavna vlast. U Surdupu su se gradili molovi za koje nitko ništa ne zna, na Poštarima su se pilali borovi za koje nitko ništa ne zna, pa ću ja zamoliti nadležnu općinsku službu da Općinskom vijeću dostavi izvješće o tome tko je radio, tko je odobrio, je li odobrio, tko su ti ljudi koji rade po Neumu što hoće i inspekcijsku službu da poduzme aktivnosti koje treba poduzeti", kazala je Matić u svom obraćanju vijećnicama i vijećnicima.

neum

A kako saznaje Hercegovina.info jedan od krivaca za pilanje 40 godina starih stabala bora na obali je kolega vijećnik, Stipe Ćapeta, član HKDU i vlasnik ugostiteljskog objekta Galeb.

Ćapeta je uz sve to i predsjednik Nogometnog kluba Neum, a na stranicama medija je završio kada je fizički napao suce čijim suđenjem nije bio zadovoljan.

neum

Kakvu će kaznu odgovornima pisati inspekcija za ovo bahato uništavanje važne primorske flore, tek ćemo vidjeti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.