FOTO  Tisuće hodočasnika u Međugorju proslavilo Novu godinu, 'pala' i prosidba na Brdu ukazanja

Nova godina Međugorje
Hercegovina.info

Svetom misom polnoćkom tisuće hodočasnika i župljana dočekalo je novu 2022. godinu u Međugorju. 

Molitveno bdijenje u crkvi sv. Jakova počelo je u 22 sata, a nakon toga je uslijedilo misno slavlje u 23:30 sati, kojim se i ušlo u novu godinu. Svetu misu predslavio je general Reda manje braće fra Massimo Fusarelli, uz koncelebraciju još stotinjak svećenika. 

Nova godina Međugorje

"Neka Gospodin svrati svoj pogled na te i mir ti podari! Ovoga, prvog dana godine posvećenog Bogorodici i molitvi za mir, riječi takozvanog Aronovog blagoslova daju nam svjetlo za novo vrijeme koje se otvara: to je lice Božje koje nam pokazuje smjer i dariva nam mir. Godinu ne započinjemo uzdajući se u sebe i u svoje mogućnosti da posijemo i postignemo mir. Znamo, taj mir – Krist je naš mir! – je dar koji dolazi odozgo, to je blagoslov upućen nama, to je obećanje dobra", istaknuo je između ostalog u svojoj propovijedi  fra Massimo Fusarelli.

U Međugorju ovih dana borave hodočasnici iz Švedske, Češke, Rumunjske, Austrije, Ukrajine, Slovačke, Slovenije, Njemačke, Belgije, Italije, Meksika, Hrvatske. Najveći broj njih je pak stigao iz Poljske, oko 2500.

Nova godina Međugorje

Župna crkva svetog Jakova bila je ispunjena, pa su mnogi polnoćku pratili putem videoprijenosa iz dvorane Ivana Pavla II, a veliki broj ljudi bio je i vani na platou vanjskog oltara te sa strana crkve po prohladnom vremenu.

Na Brdu ukazanja sinoć osim molitve i jedna prosidba. Zagrepčanin Pavao zaprosio je svoju djevojku Ines. 

Nova godina Međugorje

Danas na svetkovinu Svete Marije Bogorodice i Svjetski dan mira brojni su predivan dan i ugodnih 15 stupnjeva odlučili iskoristiti za odlazak na Brdo ukazanja.

Nova godina Međugorje

Molitva za mir i duhovne pjesme na različitim jezicima danas se mogu čuti u Međugorju.