FOTO/VIDEO  Tijekom cijele noći u Posušju su se ispred škole palile svijeće za stradale u Beogradu

Paljenje svijeća Posušje
Karate klub Posušje

Stravični zločini koji su u srijedu i četvrtak potresli Srbiju, potresli su i cijelu regiju. Tako se u brojnim gradovima u znak suosjećanja s obiteljima nedužno stradale djece, mladih i zaštitara škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu organizira paljenje svijeća i tiha molitva za sve stradale.

U Posušju se tako u petak navečer ispred Osnovne škole Ivana Mažuranića okupio veliki broj građana koji su s tugom u srcima i na licu upalili svjetla nade u ovim mračnim danima koji su nas ostavili zatečenima i u nevjerici.

Paljenje svijeća Posušje

Paljenje svijeća je započelo sinoć u 19:30 sati, a treba reći kako su stanovnici Posušja ispred škole dolazili tiho tijekom cijele noći kao i jutros.

Oni su istaknuli koliko je važno paziti jedni na druge i podržati jedni druge u teškim trenucima. 

"Želimo pokazati ljudsku i kršćansku solidarnost i suosjećanje s ljudima u Srbiji, te izraziti tugu zbog izgubljenih života. Posušje možda ima posebnu obavezu i dužnost pokazati solidarnost kao grad koji je pretrpio ogromnu ranu gubitka cvijeta svoje mladosti u nesretnom događaju u Tribistovu. Mi možda tada nismo bili ni svjesni, jer smo bili fokusirani na svoju tragediju, ali cijeli svijet je tada bio uz nas, a poruke sućuti i solidarnosti su tada stizale, između ostalih, i od srbijanskog naroda, poručili su iz Posušja