TEŽAK PORAZ OD CRNE GORE Hrvatska praktički ostala bez polufinala

Hrvatska rukometna reprezentacija
Ante Čizmić/CROPIX

Hrvatska rukometna reprezentacija je na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva u Budimpešti izgubila od Crne Gore s 26-32 i praktički ostala bez izgleda za plasman u polufinale.

Nakon što je uz Nizozemsku bila najugodnije iznenađenje prvog dijela natjecanja, Crna Gora je nastavila s odličnim rezultatima i na otvaranju drugog kruga. Nažalost, pobjedom protiv Hrvatske.

Desetkovana koronom, Crna Gora je na startu prvenstva poražena od svjetskih prvaka Danaca 30-21. Ali je zatim dobila Sjevernu Makedoniju sa 28-24, te na kraju šokirala Sloveniju sa 33-32 i poslala je kući. Pobjednički niz nastavila je i protiv Hrvatske pobijedivši neočekivano lako sa šest razlike.

Hrvatska je loše otvorila susret, no još je gore završila utakmicu. Crnogorska vrsta je u 13. minuti povela s dva gola razlike (5-3),u 28. minuti je imala četiri gola viška (13-9), a na koncu poluvremena i velikih šest razlike (15-9). U nastavku susreta Hrvatska je u nekoliko navrata smanjila na četiri gola zaostatka, no u posljednjih 10 minuta ušli su s čak osam golova zaostatka (20-28). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Crnogorci su nas u potpunosti nadigrali u svim segmentima igre. Hrvatska je bila spora i nedovoljno čvrsta u obrani, te bezidejna u napadu.

Crnu Goru su do velike pobjede predvodili Miloš Vujović i Branko Vujović sa po sedam golova, dok je sjajni Nebojša Simić sakupio 14 obrana. U hrvatskim redovima Ivan Čupić je sabio sedam, a Luka Cindrić pet golova. Ivan Pešić je imao  sedam, a Mirko Alilović tri obrane.

Večeras se još sastaju Francuska i Nizozemska, te Danska i Island.

Drugi nastup hrvatski rukometaši će imati u subotu u 20.30 protiv Danske.