ORGANIZACIJSKI KAOS David Mandić nije bio zaražen koronom, pomiješali ga s rođakom iz Ljubuškog?

David Mandić
RTL

Hrvatske uoči utakmice s Crnom Gorom u drugom krugu Eura (četvrtak od 15:30) vratio se David Mandić iz Zagreba, koji je stigao u Budimpeštu. Mandić je prije dva dana bio pozitivan na koronavirus, no najnoviji test je pokazao da je negativan pa se vratio u Mađarsku. Mnoge je iznenadilo kako je Mandić, koji je za vikend bio pozitivan, odjednom postao negativan. Prema prvim informacijama je riječ o pogrešci EHF-a. Naime, organizator turnira navodno je pomiješao Davida Mandića s Matejom Mandićem, trećim vratarom reprezentacije koji ima koronu i nalazi se u izolaciji.

David Mandić je na ovom Europskom prvenstvu odigrao samo prvu utakmicu protiv Francuske i u njoj dobio crveni i plavi karton. Potom je kažnjen utakmicom neigranja, a nakon toga su mu javili da je pozitivan na koronavirus. Ispostavilo se da je zbog pogreške propustio meč protiv Ukrajine u ponedjeljak, a kaos s njegovim slučajem trajao je neposredno do početka utakmice s Crnom Gorom. Potvrdio je to Ivano Balić u razgovoru za RTL.

Balić: Drama je od jutros

"Drama je od jutros. Prvo ne može, pa možda može, pa na kraju opet ne može, došao je ovdje s nama, rekli su mu da ne može. Uoči zagrijavanja su mu napokon rekli da može. Što će biti poslije, nemam pojma", prokomentirao je Ivano Balić uoči utakmice situaciju oko Davida Mandića pa se osvrnuo i na ostale nove igrače:

"Imali smo jedan trening za uigrati se i to je proteklo perfektno. Izbornik je u kontaktu sa svim igračima koji nam mogu pomoći. Odlučili smo se za njih trojicu da nam pokrpaju rupe koje su nastale. Važno je da je ostao kostur od prošle utakmice."