SVJEDOK BAVRKA ZBUNIO SAM SEBE "Nisam ni znao što su respiratori, rekli su mi da su to umjetna pluća"

afera respiratori, Srebrna malina, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, afera respiratori, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, Srebrna malina, respiratori, afera respiratori, suđenje, afera respiratori, vijesti, afera respiratori, suđenje, bavrka, suđenje, afera respiratori, malina respiratori, suđenje, respiratori, afera respiratori, Jelka Miličević , Fadil Novalić, sud bih, fahrudin solak, fikret hodžić, afera respiratori, kristijan marić, poduzetništvo , Mostar, Jelka Miličević , afera respiratori, kristijan marić, fikret hodžić, afera respiratori, Vlada FBiH, koronavirus, kriminal, afera respiratori, koronavirus, Vlada FBiH
Ilustracija

Bavrka čije svjedočenje je bilo veoma konfuzno pojasnio je o čemu se raspravljalo na sjednicama Federalnog kriznog stožera čiji je član od 25. ožujka prošle godine

"Osim Novalića, optuženi su i ministrica financija FBiH Jelka Milićević, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i Fikret Hodžić vlasnik tvrtke 'Srebrena malina'", javlja Avaz.

Kao svjedok optužbe pojavio se Tončo Bavrka, direktor Federalne direkcije za robne rezerve, a koji je također Federalnog kriznog stožera.

On je pojasnio da su se zbog pogoršane epidemiološke situacije sjednice održavale svakodnevno, a često i telefonskim putem.

Svjedok je naveo da je plan nabavke medicinske opreme napravio Federalni zavod za javno zdravstvo, ali da ga on nije razumio jer je po struci ekonomist.

On je naveo da je kontakt osoba za materijale bio Enes Memić koji je dostavljao svu dokumentaciju o kojoj su se trebali izjašnjavati.

Također je kazao da je Vlada FBiH planirala na opremu potrošiti pet milijuna maraka, ali je kasnije izdvojeno dodatnih sedam milijuna.

Rekao je da nije ni znao što su respiratori pa je pitao Davora Pehara, direktora Federalnog zavoda za javno zdravstvo koji mu je kazao da su to umjetna pluća.

Svjedok je ispričao i da mu nije bilo poznato da Srebrena malina nabavlja respiratore, ali da zna da prema zakonu onaj tko nabavlja robu dužan je osigurati i skladištenje.

Tužitelj Hukeljić je nekoliko puta morao svjedoku predočavati iskaz koji je dao tijekom istrage jer je na pojedina pitanja odgovarao drugačije.

"Nisam ni mislio da ću biti svjedok, mislim da za to nije ni bilo potrebe. Pitao sam možemo li ove respiratore koristiti u bolničkom liječenju ili samo u Hitnoj pomoći. Također sam postavio pitanje imamo li dovoljno kvalitetnih automobila gdje možemo ugraditi te respiratore, ako nisu za bolničko liječenje", naveo je Bavrka.

Nastavak suđenja je sutra.