"SVI SMO MI MATEO" Vijećnik poziva Čapljince da izađu na ulicu zbog premlaćenog mladića

Prosvjedna šetnja u Čapljini svi "Svi smo mi Mateo"
Hercegovina.info

Prosvjedna šetnja „Svi smo mi Mateo“ biti će održana u nedjelju u Čapljini s početkom u 15 sati. Prosvjedna šetnja planirana je u 15 sati ispred Absolutea do zgrade Gradske uprave. Na prosvjednu šetnju poziva neovisni vijećnik u Čapljini Sandro Jurković, koji je u ranijoj facebook objavi naveo da je i on kao mladić bio žrtva Rade Merdžana. 

„Kažu mi izvori iz policije da se Rade Merdžan brani riječima da je dječaka tukao baterijom a ne pištoljem. Monstrum, nasilnik, siledžija, kamatar i lihvar sa niskim koeficijentom inteligencije pokušava ponovo da se izvuče prljavim i jeftinim trikovima kakve je koristio godinama za svoje kriminalne radnje, no ovoga puta bit će znanstvena fantastika ako se izvuče...ili još jedan dokaz države bezakonja do krajnjih granica! Jučer sam bio u posjeti stradalom dječaku i jasno sam zamijetio između očiju otisak drške pištolja. To je jasno k'o dan! Inače se za dokazivanje vrste ozljeda koriste medicinski vještaci, ali u ovome slučaju oni uopće nisu potrebni! 19-togodišnji Mateo je osim teških tjelesnih povreda, zaradio i doživotnu traumu“, navodi Jurković te dodaje da takvo monstruozno nedjelo nije zaslužio nitko, a kamoli jedan anđeo od dječaka koji svaku nedjelju ministrira u župnoj crkvi.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pozvao je gradonačelnika Čapljine da se priključi prosvjedima. 

„Pozivamo sve građane ovoga grada, da nam se pridruže u nedjelju u prosvjednoj šetnji i da zajedno pošaljemo poruku sudu, tužilaštvu i policiji da nasilju i oružju NEMA MJESTA U NAŠEM GRADU! ZBOG KOGA, ZBOG ČEGA DA STREPIMO ZA NAŠU DJECU?!?! LOKALNI PORTALI ŠUTE - TO JE SRAMOTA!!!U nedjelju će ako Bog da Mateo izići iz bolnice, te će nam se (ako bude mogao) zajedno sa svojim roditeljima pridružiti u prosvjednoj šetnji. Pozivamo Gradonačelnika i Gradsku upravu, gradske vijećnike, Gradski odbor HDZ Čapljina, Zajednicu žena HDZ "Katarina Kosača", ministra Juricu da oni predvode kolonu zajedno sa malim Mateom i njegovom obitelji. Hoćete li u nedjelju ostati kući ili ćete čekati da se kod nas dogodi "Nizama Hecimović" da biste onda prosvjedovali?!?! U nedjelju svi skupa, zajedno pošaljimo poruku Stop nasilju i Stop oružju!“, napisao je Jurković.  

O cijelom slučaju jučer smo pisali.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.