ČAPLJINA Mladić brutalno pretučen nakon lakše prometne nesreće, čeka operaciju

Mateo mišić

Čapljinac Mateo Mišić do kraja života će pamtiti 9. travnja, kada je brutalno pretučen od strane lokalca Rade Merdžana, koji je već u gradu poznat po takvim djelima.

On čeka operaciju lica u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, u teškom zdravstvenom, ali i psihičkom stanju. Premlaćivanje Matea Mišića, čiji je otac stopostotni invalid, uslijedilo je nakon lakše prometne nesreće.

„Ja sam išao kroz Višiće. Rade je sporo vozio. Kad sam htio da ga prestignem učinilo mi se da netko želi preći cestu. Pokušao sam se vratiti u svoju traku, nisam ga dobro zaobišao i udario sam ga, otkinuo mu prednji branik i prednje lijevo svjetlo. Ja sam se tada prepao i počeo bježati. On me stigao malo nakon Klepačkog mosta. Izvukao je pištolj i derao se na mene da izađem iz auta. Udario me dva puta pištoljem, tri puta šakom pa sam pao. Udario me još tri puta nogom i nakon toga se više ničega ne sjećam“, napisao nam je u poruci Mateo. On sada čeka operaciju, napukla mu je kost u licu, uznemiren je i ne može spavati. Majka Katica je išla do policije, zgrožena je s onim što se dogodilo njezinu sinu. Spremao se vidjeti s nekim kolegama, no završio je na Centru urgentne medicine.

Mateo mišić

Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić kaže nam da je Merdžan priveden, sačinjena službena zabilješka i protiv njega podnesena prekršajna prijava. Čapljinska policija navodi da se ovdje radi o narušavanju javnog reda i mira!?

Podsjetimo, prekršaji protiv javnog reda i mira su djela kojima se na nedozvoljen način remeti mir, rad i normalan način života građana, stvara neraspoloženje, uznemirenost ili ometa kretanje građana na ulicama i drugim javnim mjestima ili ometa ostvarivanje njihovih prava i dužnosti, vrijeđa moral, ometa vršenje ili ne postupa po zakonitim mjerama državnih ili drugih nadležnih organa ili se omalovažavaju takve mjere, ugrožava opća sigurnost ljudi i imovine…, a fotografije pretučenog mladića jasno ukazuju da su mu poremećene kosti u glavi.

 Zanimljivo je da Tužiteljstvo nije odmah obaviješteno o premlaćivanju Matea Mišića.

„Vezano za vaš upit, obavještavamo vas da je dežurni tužitelj naknadno obaviješten o događaju od 9. travnja 2024. godine, te je naložio lišenje slobode osobe R.M. iz Čapljine, te poduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u predmetu“, kazala nam je glasnogovornica Ana Rajič.   

Inače, Merdžan je još najmanje jednom „narušavao javni red i mir“. Naime, tada 26-godišnjak Meris Zavitan iz Višića kod Čapljine 2009. se obratio Avazovoj redakciji tvrdeći da ga je subotom, sat iza ponoći, u kavani "Atrij" kod Počitelja, bez ikakvog povoda, brutalno pretukao Rade Merdžan, inače njegov susjed.

Mateo mišić

Zavitanu su na RMC "Dr. Safet Mujić" u Mostaru konstatirane teže ozljede glave i ekstremiteta. Također, od udaraca su mu izbijena četiri zuba. On je kazao kako je ovaj slučaj prijavio PU Čapljina, no sumnjao je da je policija protiv Merdžana išta poduzela.

„Bio sam sa sestrom i prijateljicom u toj kavani. Stajali smo za jednim stolom, kada je Merdžan odjednom bacio bocu na naš stol. Onda se zaletio na mene, te me dva puta udario šakom, oborivši me na pod“, pričao je Avazu Zavitan.

I četiri zuba su Merdžanu tada zavedena pod „remećenje javnog reda i mira“. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.