Svečano zatrpavanje rupe u Mostaru 8. listopada

Rupa kneza domagoja
hercegovina.info

Svečano zatrpavanje rupe u Ulici kneza Domagoja planirano je za 8. listopada, potvrđeno je za hercegovina.info iz Službe za građevinske propise Grada Mostara. 

Trebalo je mnogo aktivizma, pa i jedna kaznena prijava, da se Odjel za urbanizam i građenje odupre raznim lobijima, te konačno postupi po zakonu.

Ujedno, ove godine su i svečani izbori u Mostaru, festival demokracije koji se odavna nije održavao, a što je zasigurno jedan od razloga što na mjestu rupe neće biti garaža, a na garaži zgradurina. 

Podsjetimo, Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a zaprimilo je kaznenu prijavu vezano za navedeni slučaj (izgradnja u Ulici kneza Domagoja Mostar), te je formiran predmet, potvrdili su za hercegovina.info iz županijskog Tužiteljstva. 

Kaznenu prijavu podnijeli su stanari Ulice kneza Domagoja. 

“Provjeravaju se navodi prijave i poduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezano za navedeni slučaj. Također, možemo potvrditi da je u svojstvu svjedoka saslušan županijski ministar Suad Hasandedić, kao i da se saslušavaju ostali svjedoci, te izuzima potrebna dokumentacija”, potvrdila je za hercegovina.info stručna suradnica za Odnose s javnošću Tužiteljstva HNŽ Ana Rajič. 

Spomenuti ministar član je i povjerenstva, koje je u središnjoj gradskoj zoni, gdje nema regulacijskih planova, procijenilo da je rupa od interesa za Mostar, na temelju kojeg je trebalo biti nastavljeno građenje u ovom dijelu.

Međutim, aktivizam stanara spriječio je novu bespravnu gradnju u Mostaru. Predstavnica stanara Boška Ćavar, koja je u ime stanara i podnijela kaznenu prijavu, kaže nam da i ona ima saznanja da će rupa biti zatrpana, no da zaključak još uvijek nije dobila. 

Iz Službe za građevinske propise ističu da će zaključak o vraćanju dvorišta u prvobitno stanje zainteresirani dobiti tijekom današnjeg dana.