FOTO   Svečano obilježena 26. obljetnica osnutka Mladeži HDZ-a BiH

 Svečano obilježena 26. obljetnica osnutka Mladeži HDZ-a BiH
...26. obljetnicu osnutka i više od četvrt stoljeća ustrajnog rada za opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Najbrojniji i najorganiziraniji politički pomladak Hrvata u Bosni i Hercegovini osnovan je prije 26 godina u teškim i neizvjesnim vremenima obrane hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Svojim radom i borbom za bolji položaj mladih u društvu, te zaštitom i očuvanjem kulture, jezika i povijesti Hrvata u Bosni i Hercegovini okupljamo hrvatsku mladost spremnu za buduće izazove.

Osim Mladeži, svečanosti je prisustvovalo stranačko vodstvo koje je predvodila Miljana Glamuzina glavni tajnik HDZ-a BiH.

Na obljetnici su prisustvovali i saborski zastupnici i visoki dužnosnici Mladeži HDZ-a RH Ante Bačić i Domagoj Mikulić.

ZAJEDNIČKA PROGRESIVNA I EUROPSKA POLITIKA

U svome obraćanju saborski zastupnik i međunarodni tajnik Mladeži HDZ-a RH Domagoj Mikulić je govorio o zajedničkom europskom djelovanju dviju Mladeži i važnosti usvajanja Rezolucije Mladeži HDZ-a BiH o Izbornom zakonu u BiH u Vijeću Mladeži Europske pučke stranke, te pohvalio odličnu suradnju dviju Mladeži i istaknuo da će Mladež HDZ-a BiH uvijek imati podršku svoje sestrinske stranke.

Saborski zastupnik i predsjednik Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a RH Ante Bačić govorio je o odličnoj suradnji dviju sestrinskih Mladeži, a posebno je pohvalio zajedničko hodočašće kao i rad predsjednika Maria Mikulića i cijele Mladeži HDZ-a BiH. Ustvrdio je da je Mladež ogromna snaga HDZ-a BiH i da ima svu podršku od Mladeži HDZ-a RH.

MLADEŽ KAO ZALOG ZA BUDUĆNOST

Člana Predsjedništva HDZ-a BiH i dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH dr. Mladen Bošković pozdravio je prisutne u ime predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića i čestitao 26. obljetnicu Mladeži, te rekao kako će Mladež uvijek imati stranačku podršku, te naglasio neumoran rad predsjednika Čovića u borbi za konstitutivnost i ravnopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

U svom govoru predsjednik najbrojnije i najorganiziranije političke Mladeži Hrvata u Bosni i Hercegovini Mario Mikulić zahvalio se vodstvu stranke na konstantnoj podršci, Mladeži iz Republike Hrvatske što zajedničkim radom i savjetima podržava naše djelovanje i svima koji su 26 godina neumorno radili za ciljeve Mladeži HDZ-a BiH, te istaknuo da je ponosan na rad svih organizacija i članova Mladeži iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Mladež je bila uz svoj narod u najtežim trenutcima, a ostat ćemo i u budućnosti voditi borbu za svakog mladog čovjeka u Bosni i Hercegovini i predvoditi pozitivne promjene u društvu.


Mladež jest i bit će spremna uhvatiti se u koštac se sa svim izazovima koje nosi budućnost. Sa kompetentnim i obrazovanim kadrom. Jer znanje i kompetencija nemaju alternativu. Oni su naš kapital za bolju budućnost mladih. Uvjeren sam kako će mladi prepoznati tu kvalitetu Mladeži HDZ BiH,te kako će time HDZ i u budućnosti ostati stožerna stranka hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Mladeži je naglasio europski aspekt Mladeži HDZ-a BiH i važnost donošenja novog izbornog zakona, te očuvanja kulture, povijesti i hrvatskog jezika u Bosni i Hercegovini.

"Uvijek do sada, kao i u budućnosti HDZ BiH će biti najorganiziranija stranka hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, a mi ćemo biti najjača i najorganiziranija Mladež u cijeloj Bosni i Hercegovini", rekao je predsjednik Mikulić.

Borba za mlade, kao i za konstitutivnost i ravnopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini još uvijek traje, te Mladež treba pokazati snagu i zajedništvo i ustrajno nastaviti raditi na ostvarenju ciljeva jer pred nama je još jedan povijesni zadatak - izboriti ravnopravnost za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, te ostvariti bolji život za svakog mladog čovjeka.

MODERNA BOSNA I HERCEGOVINA

Mladež HDZ-a BiH od svog osnutka zalaže se za Bosnu i Hercegovinu koja će njegovati Europske vrijednosti, poštivati vladavinu prava i ustavnopravni poredak koji se temelji na ravnopravnosti i poštivanju prava sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini. Svojim djelovanjima će se nastaviti zalagati za modernu i progresivnu Bosnu i Hercegovinu.

Kroz svoje djelovanje organizirali smo mnogobrojne humanitarne akcije, ekološke projekte, sportska natjecanja, javne tribine i mnogobrojne druge aktivnosti, diljem Bosne i Hercegovine, koje za cilj imaju promicati europske vrijednosti na kojima se temelji naš rad.

Kao proeuropska Mladež članica smo Mladeži Europske pučke stranke koja okuplja 58 omladinskih organizacija iz 39 zemalja i svojim konstruktivnim prijedlozima i rezolucijama doprinosimo fokusiranju europske politike prema problemima Hrvata u Bosni i Hercegovini.
26 godina uspješnog rada, odricanja i zajedništva najbolji su poticaj da nastavimo raditi i okupljati hrvatsku mladež i u budućnosti.