Sve spremno za raspisivanje izbora

izbori 2010, izbori, izbori, Hrvati u BIH, izbori 2010, pismo, dijaspora, izbori, izbori, Hrvatska, popis, izbori, Hrvatska, HDZ, kukuriku koalicija, izbori, BIH, ustav, Hrvatska, referendum, U ime obitelji, izbori, izbori u BiH, Stjepan Mikić, Troplet, Europski parlament u Briselu, izbori, poziv, izbori, Slovenija, izbori, kupovina glasova, plaćanje glasova, glasovanje, izbori, djeca, izbori, BIH, kupovina, birački odbori, izbori, provjera, glasovanje, izbori, poziv, BIH, izbori, predsjednički izbori, izvanredni izbori, izbori u BiH, BIH, izbori, izbori, klis, Konjic, izbori, Čitluk, HDZ BiH, izbori, zapadna hercegovina, BIH, izbori, Sarajevo, Hrvatska zemlja, izbori, Hrvatska zemlja, izbori, predsjednički izbori, Mostar, DIP Državno izborno povjerenstvo , predsjednički izbori, rezultati prvog kruga , Hrvatski narodni sabor, izbori u RH, poziv, izbori, izbori u RH, Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Ploče, referendum, termoelektrana, izbori, Hrvatska dijaspora, dijaspora, Hrvatska zemlja, iz
Ilustracija/Hercegovina.info

"Stekli su se svi uvjeti i CIK će 15. svibnja održati sjednicu na kojoj će donijeti odluku o raspisivanju izbora, nakon čega će to objaviti na konferenciji za medije", rekao je Mikić Srni

Predsjednik CIK-a je precizirao da će građani BiH 12. listopada birati članove Predsjedništva BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, zastupnike u Narodnoj skupštini Srpske, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, te zastupnike u skupštinama županija Federacije.

"Sredstva za provođenje izbora osigurana su iz proračuna BiH i za ovu svrhu namijenjeno je 8.854.000 KM, što je za oko osam posto više u odnosu na sredstva za opće izbore 2010. godine", naveo je Mikić i dodao da to ne znači da će sav novac biti potrošen.

On je pojasnio da je za izbore 2010. godine potrošen 8,1 milion KM, iako su bila planirana veća sredstva kako bi bilo sigurno da je moguće realizirati sve izborne aktivnosti.