"Sve je bio dobar san - Le 'Frenchie' de Vukowar",

Kardinal Vinko Puljić, interview, Papa Franjo u BiH , vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Papa, Papa Franjo, Papa Franjo u BiH , Kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, Tovarnik, Vukovar, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić
U prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu održana je sarajevska premijera dokumentarnog filma "Sve je bio dobar san - Le 'Frenchie' de Vukowar", o francuskom dragovoljcu Jean-Michel Nicolieru koji je ubijen braneći Vukovar.

Organizator prikazivanja filma bila je Vrhbosanska nadbiskupija i udruga "dr. Ante Starčević" iz Tovarnika na čelu sa gospodinom Antunom Ivanković na čiju se inicijativu snimio navedeni film.

Sarajevskoj premijeri filma nazočio je veliki broj gledatelja među kojima i nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac "Sve je bio dobar san" proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak Francuza Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier. Ona traga za posmrtnim ostacima svojeg sina, ali i podacima koji govore o njemu od dolaska u Hrvatsku pa do odlaska u ratni pakao Vukovara.

Film prikazuje život Jean-Michela od njegova djetinjstva sve do posljednjih dana njegova života u okupiranom Vukovaru. Kroz cijeli film njegova majka opisuje što se sve događalo tijekom tih godina te da je i sama pokušala urgirati kod Francuske države i Europske unije da se spriječi zločinački pothvat u Vukovaru i da se nevini ljudi oslobode. Kako sama u filmu navodi to jednostavno nije bilo nikome u cilju.

KTA