Svaki pokušaj ulaska u RS pripadnika policije FBiH spriječit će se silom

BIH, Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Željko Komšić političar, Milorad Dodik političar iz RS-a, predsjedništvo bih, lažne prijetnje, prijetnja smrću, prijetnje, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Republika Srpska
...koja ima teritorijalni integritet, policijske snage, Ustav, zakone i Sporazum o suradnji policijskih agencija.

"Svaki pokušaj da i jedan pripadnik policije FBiH uđe u Republiku Srpsku, bez suglasnosti Vlade i Policije Republike Srpske, bit će spriječen silom i to nitko ne treba pokušavati", poručio je predsjednik RS.

On je istaknuo da se valjani dokazi mogu pronaći u BiH, jer Republika Srpska ima pravo na unutarnja pitanja i poslove.

"To što postoji Granična policija BiH na teritoriju Republike Srpske ne znači da mogu raspolagati teritorijem. Jasno želim reći da ukoliko FBiH pošalje svoje policajce u Republiku Srpsku, a bez suglasnosti naše Vlade, bit će spriječeni i smatrat ćemo to aktom napada i agresijom na Republiku Srpsku", naglasio je Dodik.

On je pozvao ljude u FBiH da to ne čine.

"Imamo zajednički problem u vezi s migrantima i to moramo zajednički rješavati, ali ne na način da se nešto zlouporabljava. Svaka vrsta opravdanja takve stvare i događaja je izvan Ustava i Daytonskog mirovnog sporazuma i kreirana je da se devalvira uloga i značaj Republike Srpske", naveo je Dodik.

On je poručio da će kao predsjednik manjeg bh. entiteta biti odlučan da obrani RS, pa i od nasrtaja kakvi se planiraju.

"Ne mogu vjerovati da postoje neki koji su spremni ovo opravdati pričom kako se navodno smanjuje broj migranata, a onda istog dana traže povećanu intervenciju snaga FBiH", rekao je Dodik.

On je napomenuo da Republika Srpska želi mir i suradnju i da svatko poštuje svoje nadležnosti.

"Svaki pokušaj organiziranog ulaska pripadnika policije FBiH bit će silom spriječen", zaključio je predsjednik RS-a.