SUTRA POMLAĐIVANJE Nakon Dragana Čovića dolazi Čović Dragan

Dragan Čović pomlađivanje

Članovi HDZ-a u subotu bi trebali birati novo vodstvo stranke, no kako nije baš popularno iskazati svoje mišljenje, a kamoli javno, dobit će novog-starog predsjednika. Dragan Čović potpuni vladar stranke skoro dva desetljeća, i od istih članova prozvani 'Predsjednik svih Hrvata', ujutro će ovjeriti još jedan mandat na čelu Hrvatske demokratske zajednice. Protukandidata nema.

Na sutrašnjem saboru tako će 560 članova umjesto dosadašnjeg predsjednika Dragana Čovića glasovati za Čovića Dragana.

Svoje povlačenje tradicionalno najavljuje pred svake (povijesne) izbore i time proba dodatno mobilizirati isprepadane hrvatske glasove, a stranačke gradske i županijske organizacije imaju zadatak to 'mesijanstvo' pretvoriti u realnost na dan izbora.

Mediji bliski stranci prizivaju njegov ostanak.

''Njegov ostanak na čelu HDZ-a BiH, unatoč najavama o pomlađivanju HDZ-ove reprezentacije, bio je očekivan. Ponajprije zato što je od proljetos ostao na čelu Hrvatskog narodnog sabora BiH te zbog toga što se  još uvijek nije jasno etablirao njegov nasljednik ili pak nasljednici'', pisalo je neki dan u omiljenom stranačkom biltenu stvarajući dojam normalne stranke u kojoj se, eto tobože, nitko u 20 godina nije dovoljno etablirao.

Dragan Čović je od 1994. godine član Hrvatske demokratske zajednice, predsjednik županijskog odbora bio je 1996. i 1997. godine, a nakon tog je bio predsjednik gradskog odbora u naredne dvije godine. Prvi čovjek stranke postao je 2005. godine, a unatoč mirovini i najavljenim povlačenjima, bit će koliko god poželi.

Kako su najavili iz stranke XIV. Sabor HDZ-a BiH bit će održan sutra 6. svibnja u Mostaru uz oko 560 izaslanika i mnoštvo gostiju u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.