SUTRA KREĆE GENERALNI ŠTRAJK Zdravstvenim radnicima u HNŽ prekipilo

Zdravstvo štrajk
hercegovina.info

Hercegovačko-neretvanska županija (HNK) suočit će se s generalnim štrajkom zdravstvenih radnika koji započinje sutra, 2. studenog, u 8:00 sati. Ova informacija potvrđena je za portal Hercegovina.info iz Nezavisnog sindikata Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Zdravstveni radnici odlučili su se na ovaj korak nakon što kroz duže razdoblje nisu postigli dogovor s nadležnima oko svojih uvjeta rada i plaća. Podsjećamo, tijekom ljeta su već održali jednosatni štrajk upozorenja zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora, a sada su odlučili poduzeti ozbiljnije korake.

"Odlučili smo se na generalni štrajk kako bismo izrazili svoje nezadovoljstvo i ukazali na teške uvjete u kojima radimo. Naše plaće su najniže u cijeloj Federaciji, a satnica od 2,30 KM čak je i niža od zakonski propisane minimalne plaće. Očekujemo da će nas vlasti konačno čuti i poduzeti potrebne korake", izjavio je Ivica Anić, predsjednik Sindikata.

Zdravstveni radnici okupit će se ispred glavnog ulaza u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar na Bijelom Brijegu, gdje će u 9:00 sati dati izjave za medije. Također, najavljena je i velika prosvjedna šetnja koja će se održati 6. studenog, u ponedjeljak.

U međuvremenu, iz Nezavisnog sindikata SKB Mostar su objavili sporazum o poslovima koji se ne smiju prekidati tijekom štrajka, a koji se može pogledati u članku ispod.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.