Sukob Lagumdžija-Komšić dogovoren zbog potrebe preslagivanja na političkoj sceni

...najnovijih preslagivanja na političkoj sceni u BiH" kazao je danas u neformalnom razgovoru jedan visokopozicionirani dužnosnik blizak diplomatskim krugovima akreditiranim u glavnom gradu BiH.

Temeljni cilj ovog sukoba je jačanje probosanske građanske opcije među bosanskim Hrvatima i njihovo dovođenje u antagonitam s hercegovačkim Hrvatima, tvrdi naš izvor, prema kojemu je za Željka Komšića već osigurano čelno mjesto u projektu koji je prije nekoliko dana najavio fra Luka Markešić, jedan od čelnika sarajevskog HNV-a, bliskog Lagumdžijinom SDP-u.

"Željko Komšić i skupina sarajevskih intelektualaca okupljenih oko HNV-a i profesorskog zbora sarajevske Franjevačke bogoslovije u narednom će razdoblju pokušati napraviti kakvu-takvu infastrukturu. Kad dođu izbori Lagumdžiji neće biti problem odvojiti koju stotinu tisuća glasova i pripomoći Komšić-Markešićevoj stranci iz prostog razloga što će i jedna i druga djelovati na istom području", tvrdi naš izvor, pojašnjavajući kako bi to trebao biti završni pokušaj ograničavanja utjecaja dva HDZ-a, odnosno Tuđmanizma, na prostor zapadne Hercegovine.

Izvor:HR svijet