STUDENATA SVE MANJE, LIMUZINA SVE VIŠE Sveučilište iskeširalo 75 tisuća (bez PDV-a) za novi automobil, naravno u MRM-u

Rektor Zoran Tomić Sveučilište u Mostaru

Sveučilište u Mostaru za potrebe Fakulteta zdravstvenih studija kupilo je automobil u iznosu od 75 tisuća maraka bez PDV-a. Prvotno je Sveučilište nabavku procijenilo na 65 tisuća maraka bez PDV-a, no 'potrebe' fakulteta očito su iziskivale i dodatnih 10 tisuća ulaganja u prijevozno sredstvo.

Na stranicama Sveučilišta stoji da su prihvatili preporuku Povjerenstva za provođenje postupka javne nabave, a najpovoljniji ponuditelj bio je ljubuški MRM.

Rektor Zoran Tomić Sveučilište u Mostaru

Ljubuška tvrtka koja već standardno godinama oprema provjerene javne institucije svojim asortimanom auta i bez problema na natječaju, ovaj put za konkurenta. Zanimljivo je i to da je od svih autokuća u Hercegovini ili okolici zainteresirana upravo bila bihaćka 'Berlina' čija je ponuda odbačena. Kako se navodi, njihov nacrt ugovora nije popunjen na način kako je to traženo natječajnom dokumentacijom. Posebno bizarnim ponudu 'Berline' čini i to da u službenoj ponudi nisu naveli opis putničkog motornog vozila te cijenu ponude, odnosno drugim riječima Bišćani su učinili sve što je trebalo da ne dobiju posao vrijedan 75 tisuća maraka bez PDV-a pa su ovaj natječaj formalno učinili tržišno konkurentnim.

Rektor Zoran Tomić Sveučilište u Mostaru

S mostarskog Sveučilišta navode i da rektor Tomić u 'postupku ocjene provedenog postupka' nije našao razloge, nepravilnosti niti propuste u radu Povjerenstva koji bi bili temelj za neprihvatanje njihovog prijedloga.

Mostarsko Sveučilište prvak je po skupim automobilima. Podsjetimo, Sveučilište u Mostaru 2018. godine 'zasjelo' je na prvo mjesto u kategoriji najskupljeg voznog parka putničkih automobila u BiH. Vodeći fakultet po skupocjenim automobilima bio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru. Fakultet je za automobil tada 'iskeširao' 98.000 KM, a prodavač je bila tvrtka MRM iz Ljubuškog. Automobil 'paprene' cijene (56.000 KM) nabavio je tada i Pravni fakultet, ali dekani mostarskih fakulteta tada nisu bili raspoloženi za komentiranje.

Ljubav prema skupim automobilima Sveučilište pokazalo je i ove godine u travnju kad je naručeno vozilo od 60 tisuća maraka bez PDV-a. Tad se na natječaj javio također samo jedan ponuđač, a riječ je opet bila o tvrtki MRM iz Ljubuškog.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.