ŠTRAJK UPOZORENJA ŠAPTOM PAO Sindikat policije nezadovoljan "Vlada HNŽ kupuje vrijeme"

Nail Balić, sindikat policije
Hercegovina.info

Sindikati proračunskih korisnika u HNŽ-u sutra su trebali održati štrajk upozorenja, no nakon samo jednog sastanka u Vladi HNŽ-a odustali su od istoga. Međutim, nisu svi baš zadovoljni rezultatom sastanka, te vide dalje od slatkorječivosti čelnika Vlade. 

"Sindikat policije u HNŽ obavještava javnost da je nezadovoljan rezultatima pregovora predstavnika Vlade HNŽ i Koordinacije sindikata proračunskih korisnika u HNŽ održanog 26.10.2021. u prostorijama Vlade. Naime, na sastanku se najmanje pričalo o temama koje su usaglašene na sastanku Koordinacije, a to su dugovanja po izvršnim sudskim odlukama i povećanje osnovice plate".

"U tom pravcu posebno nezadovoljstvo izražavamo dijelom koji se odnosi na isplatu dugovanja po izvršnim sudskim odlukama, te smatramo da Vlada HNŽ još jednom pokušava 'kupiti vrijeme' i izbjeći isplatu u skladu sa proračunom HNŽ za 2021. godinu i akcijskim planom Vlade iz 2020. godine. U potpunosti smo svjesni da za isplatu ove vrste dugovanja nije potreban nikakav rebalans, nego samo odluka Vlade kako je i dogovoreno sa ministrima unutarnjih poslova i financija na sastanku održanom 24.06.2021. godine. Dosadašnjim „rebalansima“ ta sredstva su redovno završavala na drugim proračunskim stavkama. S tim u vezi tražimo da se na prvoj narednoj sjednici Vlade donese Odluka o isplati sredstava planiranih proračunom za 2021. godinu", kazali su iz Sindikata policije HNŽ.

"Sindikat policije HNK-Ž ima odluku Upravnog odbora o poduzimanju svih zakonom dozvoljenih aktivnosti za ostvarenje prava svojih članova i ni u jednom trenutku ne dvojimo oko provođenja iste. Neplanirana događanja sa sastanka Vlade i Koordinacije samo će zahtijevati dodatno vrijeme za usuglašavanje konkretnih aktivnosti od strane našeg Upravnog odbora o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni", zaključili su.