SINDIKAT POLICIJE HNŽ-a "Vlada treba ispoštovati zahtjeve do Nove Godine; ovo je samo dio dugovanja"

Nail Balić, sindikat policije
Ilustracija/hercegovina.info

Sindikat policije u Hercegovačko - neretvanskoj županiji (HNŽ) nedavno je održao jednosatni štrajk upozorenja kao jedan vid pritiska na Vladu HNŽ od koje se traži nastavak provođenja dogovora pregovaračkih timova Sindikata policije i županijske Vlade. U međuvremenu nije bilo nikakvog novog kontakta, ali sindikalisti ipak imaju razloga za nadu. Nail Balić, predsjednik sindikata policije za hercegovina.info naveo je što očekuje do kraja godine.

Sve je na Vladi HNŽ-a.

"Bila je sjednica Vlade na kojoj je bila odluka o isplati sredstava, sad čekamo. Mi očekujemo isplatu do kraja godine", kaže nam Balić.

Iz vlasti ih nitko nije kontaktirao, ali ni ne treba. Trebaju samo izvršiti obećanje...

"Nije nas nitko kontaktirao, ali ono sa sjednice je što tražimo. To se treba ispoštovati i da naši zahtjevi budu realizirani", ističe.

Ovom isplatom nije kraj dugovanja, radi se o prvom dijelu dogovorenog.

"Predviđen je dio za ovu kalendarsku, proračunsku godinu. To je samo dio, ostane još za iduću, naredne godine također. Ovdje se radi samo o 4 milijuna maraka koji su predviđeni za ovu godinu. Za narednu godinu trebamo ponovno sjesti pričati i vidjeti kojim modalitetom rješavati daljnja dugovanja", zaključuje predsjednik sindikata.

Podsjećamo, sindikalisti traže izmirenje svih dugova koji dugi niz godina čine diskriminaciju među njima samima jer je jedan dio kolega dobio zaostatke, a drugio nije.

"Želim također naglasiti kako je teško i ružno čuti kad se kolega obrati da je teško bolestan, posuđuje novac za liječenje, a zapravo ima svoj novac koji nije naplatio. Pozivam Vladu da ozbiljno razmisli o ovim problemima i da sjednemo zajedno jer sam uvjeren da novaca ima i to treba provesti u djelo. Ako netko iz Vlade HNŽ tvrdi da nema novca, neka me demantira pred kamerama", govorio je nedavno Balić pred okupljenim novinarima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.