Stolačkog fizioterapeuta traže i hrvatski sportaši, a i susjedima ili poznanicima namjesti koljeno ili želudac

Tihomir Goluža, Fizioterapija
Privatni album

Dok nerijetko posežemo za prekograničnim uslugama i proizvodima, jer nam domaći nisu dovoljno dobri, ima ih i koji preko granice stižu po našu pomoć. 
Stočanin Tihomir Goluža godinama je fizioterapeut u stolačkom Domu zdravlja, no u poslijepodnevnim satima njegovu pomoć na čapljinskoj adresi traže i brojni žitelji Hrvatske, pa i zvučna sportska imena. 

Među onima kojima je nakon samo nekoliko tretmana otklonio poteškoće treba navesti rukometaša Matea Rodina, nogometaša Miloša Filipovića, košarkaša Valentina Jurkovića. 

Tihomir Goluža,Fizioterapija

Naime, Mateo Rodin, igrač rukometnog kluba Nexe, je došao s ozljedom lijevog koljena, Miloš Filipović, bivši igrač nogometnog kluba Zrinjski imao je istegnuće zadnje lože, Valentin Jurković koji igra u košarkaškom klubu Šibenka, je imao bolove u leđima (lumboischialgia). Svi od navedenih su uspješno oporavljeni, kaže Goluža dodavši da mu je na masaži bila i Božana Butigan (odbojkaška reprezentativka Hrvatske). 

Golužine terapije koriste i susjedi, pa se znalo događati da nakon slučajnog susreta nekome na licu mjesta namjesti koljeno. Osim što pomaže kada su u pitanju bolovi u leđima, zglobovima, sportske ozljede, pomaže i kod želučanih tegoba, te ponekom namjesti i žuludac. 
Želučane tegobe rezultat su brzog i stresnog življenja i nerijetke su među pacijentima. 

Tihomir Goluža,Fizioterapija

“Obično se urade svi nalazi, koji pokažu da je sve u redu, a događa im se tahikardija, srce lupa. A što je? Želudac se podigao, pritiska dijafragmu, srce počinje preskakati. Izgleda kao predinfarktno stanje, a to zapravo nije. Onda čovjek na psihičkoj bazi dobije visoki pritisak od stresa”, priča Goluža. Ističe kako je prije nekog vremena pomogao jednom Stočaninu kojega je sreo u Domu zdravlja. Imao je problema s disanjem, krenuo slikati pluća, a zbog svega se bojao voziti i automobile. 

“Pozvao sam ga sebi, namjestio mu želudac i sad je sve normalno”, priča Goluža. Njegov radni dan počinje ujutro, a često završi u kasnim noćnim satima. Da napišemo koje slovo o njemu, o kontekstu pozitivnih priča oko nas, molili su nas njegovi pacijenti, ljudi kojima je pomogao, a njih nije malo, bilo u Domu zdravlja, bilo u Fizioterapiji Goluža.