KRISTINA MARKIĆ PAPIĆ Duvanjka među 20 specijalista ortopedne manualne terapije na području Jugoistočne Europe

kristina markić papić,Fizioterapija,doktorica

Kristina (Markić) Papić ovih dana nakon dvogodišnjeg doškolovanja pri španjolskom institutu za postdiplomske studije Instema Spain, postala je jedna od prvih 20 (Hrvatska BiH, Srbija) specijalista ortopedne manualne terapije na području Jugoistočne Europe.

Postdiplomski studij vodio je prof. Juan Jose Bosca Gandia, najveći svjetski stručnjak na području fizioterapije sa svojim timom profesora. Studenti iz Hrvatske, BiH i Srbije, njih 20, donijet će najnovije tehnike o oblasti ortopedne manualne terapije u fizioterapiji.

"Sigurna sam da će trebati vremena da ljudi shvate o kakvoj vrsti fizioterapije je ovdje riječ, jer ovakav vid liječenja nije bilo moguće dobiti prije Španjolske koja je po pitanju fizioterapije tridesetak godina ispred ovog dijela Europe", kazala je Kristina za Tomislavcity.

Dodaje da će nastaviti sa stručnim usavršavanjem. Početkom iduće godine kreće na novu specijalizaciju invazivne fizioterapije koju će također voditi Instema tim iz Španjolske.

kristina markić papić,Fizioterapija,doktorica

"Ovu specijalizaciju će pohađati samo 10 fiziotarapeuta i bit ćemo jedini u ovome dijelu Europe koji će moći pružiti ovakav vid liječenja. To je vrsta terapije koju koriste najveći sportaši u svijetu poput Luke Modrića, Ronalda itd…

Zadovoljstvo mi je što mogu u moj Tomislavgrad a i šire donijeti najnovije metode fizioterapije utemeljene na dokazima", ističe Kristina.