STOLAC Potpredsjednik SDA najavio da će s SDP-om imati zajedničkog kandidata za gradonačelnika

Stolac ulica
Hercegovina.info

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2024. godine, jučer je istekao rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi neovisnih kandidata za sudjelovanje na Lokalnim izborima.

Potpredsjednik SDA Edin Ramić je objavio da je podnio prijavu koalicija za nekoliko općina u RS, ali i koaliciju za Stolac, koju će činiti SDA i SDP, izvijestile su Vijesti.ba

"Danas sam prijavio koalicije za nekoliko općina u RS. Radi se o zajedničkom nastupu SDA sa SDP-om u Modriči, Rogatici i Bijeljini, sa NIP-om u Bijeljini i Višegradu, sa SBiH-om u Bratuncu i Srebrenici, napisao je Ramić i dodao:

"Nažalost, u mnogim drugim sredinama će pojedinačni nastupi značiti i manje predstavnika povratnika. Stolac je sredina gdje će SDA i SDP imati zajedničkog kandidata za načelnika. Novinare naravno najviše zanima Sarajevo, i hoće li trojku zamijeniti neka nova trojka.

Nakon predaje koalicija i listi Središnje izborno povjerenstvo BiH, kako se navodi, u skladu sa rokovima utvrđenim u navedenom Uputstvu izvršit će provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete, nakon čega se podnose kandidatske liste.

Rok za podnošenje kandidatskih listi je od 26.06. do 08.07. 2024. godine do 16.00 sati. Lokalni izbori će biti održani u nedjelju, 6. listopada.