ŠTO JE POZADINA SAMOUBOJSTVA U ZATVORU "On žvake nikad nije ukrao, stan mu je izgorio, imao je kredit"

italija, zatvor, karabinjeri, žena, kućni pritvor, Sanja Milas, Amel Jusufbegović, Andi Milas, samoubojstvo, vijesti

Samoubojstvo Amela Jusufbegovića, 43-godišnjaka iz Mostara, kojeg mnogi građani poznaju kao taksistu i dostavljača šokiralo je javnost. Jusufbegović se nakon neuspjele pljačke trgovine objesio u zatvorskoj ćeliji plahtom.

Neuspjela pljačka, na koju se odvažio, zasigurno nije bila motiv njegova samoubojstva, ali sigurno jeste kap koja je prelila čašu. Mostarci Jusufbegovića poznaju i kao podupiratelja akcije za oboljelog Andija Milasa, kojemu je, kako tvrdi majka bio kao otac.

“Njemu se stan zapalio prije dvije i pol godine, majka preminula, otac nedavno imao moždani udar, a prije toga mlađi brat je imao dva moždana koja je jedva preživio. Imao je kredite, ostao bez posla i sve je to utjecalo na njega. Ne znam što ga je natjeralo da bi on to uradio. To ne liči na njega, da bi on pljačkao. Nikad nije bio kriminalac, nije bio u zatvorima. Radio je u taksiju, u jednoj tvrtki, ostao je bez posla. Što se njemu dogodilo, ne znam, on žvake nikada nije ukrao”, kaže Sanja Milas dodavši da su njih dvoje bili u vezi zadnjih 12 godina. Sanja tvrdi da je u zadnje vrijeme bio depresivan, nije vidio izlaza, a misli o samoubojstvu su mu se vrzmale glavom.

“Nije imao novaca, nedostajalo mu je da plati struju. Imao je i zdravstvenih problema, bio bolestan, trebala mu je stručna pomoć”, priča Sanja.

Dodaje da je samoubojstvo izvršio u 21 sat, a pita se gdje su bili stražari. “On je meni bio podrška, ne mogu da dođem sebi. Ne ide mi u glavu da je on to uradio, da je upao u trgovinu, da je htio pljačkati. Govorila sam mu bit će bolje, polako, naći ćeš posao. Svi imamo problema, evo i ja se borim, gledam šta će biti s djetetom”, priča kroz suze Sanja dodavši da nikad ne može zaboraviti što je učinio za nju i Andija.

“Kad smo bili u bolnici on je svaki drugi dan dolazio, pomagao. Velika mi je bio podrška. Jednostavno nije bio taj”, priča Sanja, dodavši da ne može doći sebi. 

Brojne su reakcije na samoubojstvo mladog Mostarca na društvenim mrežama, među njima i more komentara o onima koji ukradu milijune, a savjest ih ne peče, te slobodno šeću našim gradovima. Jusufbegović je život zaključio svojom rukom, nakon prve neuspjele pljačke. Što se u zadnjim trenutcima vrzmalo po njegovoj glavi znat će zasigurno jedino on, no izvjesno je da je omču stegnuo ponajviše goli život. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.