STANIVUKOVIĆ O RUŠENJU CRKVE "U svetinje se ne dira, podržati ćemo gradnju nove crkve"

STANIVUKOVIĆ O RUŠENJU CRKVE "U svetinje se ne dira, podržati ćemo gradnju nove crkve"
Nezavisne novine

Sve institucije Republike Srpske šute o rušenju crkve u Konjević Polju, Banja Luka neće, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković. Poručio je: "U svetinju se ne dira".

Istaknuo je da će “Grad Banja Luka financijski, moralno i na sve druge načine podržati gradnju nove crkve”.

“Ono što nas ohrabruje jeste činjenica da se naš vjerujući narod, kao i određene pravoslavne fondacije već okupljaju oko takve ideje. Naše je da budemo snažna podrška što i jeste dužnost najvećeg grada u Republici Srpskoj. U svetinje se ne dira. Svetinje se čuvaju, obnavljaju i grade”, rekao je Stanivuković.

Kazao je da “u Banjoj Luci ima mjesta za sve vjerske objekte, bogomolje i za sve vjernike”. Dodao je i to da će “Banja Luka obnavljati crkve, katedrale i džamije, a one koje su i do danas bez sve dokumentacije ili riješenih imovinsko pravnih odnosa, Grad će biti podrška do procesa legalizacije, a i poslije toga”.

“Slava Banje Luke je u četvrtak – Spasovdan, neka nas spase od sve mržnje koja se ukorijenila među nama. Odmah poslije slave radujem se planiranom susretu sa muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i sa biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od interesa za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banja Luka šalje čitavom svijetu”, zaključio je Stanivuković, prenosi N1.