SREBRNA MALINA U vrijeme pandemije proširili biznis, tvrtki s Kosova nudili maske i rukavice

Fikret Hodžić
Hayat

Tvrtka "FH Srebrena malina" čiji je vlasnik Fikret Hodžić, poznat kao TV voditelj, a koja je registrirana za preradu i konzerviranje voća i povrća, u vrijeme pandemije koronavirusa aktivirala se na tržištu medicinske opreme i zaštitnih sredstava, a kupce je probala pronaći i na Kosovu.

U travnju, dok je "Srebrena malina" radila na famoznom uvozu kineskih respiratora za potrebe zdravstvenog sustava Federacije BiH, koje je nabavila preko tvrtke iz Crne Gore, tvrtka Fikreta Hodžića nudila je zaštitna sredstva farmaceutskoj kompaniji NTP Opharm iz Prištine, piše Klix.ba.

Prema ponudi koja je u posjedu portala Klix.ba, Srebrena malina je Kosovarima 2. travnja nudila 50 tisuća maski tip FFP2 za 125 tisuća eura i 132 tisuće rukavica za 39.600 eura.

U međuvremenu, razvojem afere koju su otkrili bh. mediji, tvrtki koja je registrirana u Srebrenici blokiran je račun. Prema dostupnim podacima bonitetnih tvrtki, Hodžićevoj tvrtki račun je blokiran 5. svibnja.

"Srebrena malina" je predmet istrage Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koja istražuje okolnosti nabavke respiratora za Federalnu upravu civilne zaštite, a pod lupom istražitelja je i direktor ove institucije Fahrudin Solak. Sporni respiratori su još uvijek daleko od puštanja u funkciju i tek se očekuje njihovo vještačenje.