SPAŠENI PLANINARI KOJE JE ZATRPALA LAVINA Dvojica helikopterom prebačena na KCUS

Helikopter EUFOR
Ilustracija/GSS Sarajevo

Akcija spašavanja unesrećenih planinara koje je danas zatrpala snježna lavina iz lavine na Bjelašnici završena je u kasnim poslijepodnevnim satima, javili su iz sarajevskog GSS-a.

"Po dolasku na mjesto nesreće spašavatelji su izvršili procjenu i zbrinjavanje ozljeda. S obzirom na vrste ozljeda za dvije unesrećene osobe je zatražen helikopterski transport. U kratkom vremenskom roku dva EUFOR-ova helikoptera su bila na mjestu nesreće. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na lokaciji nesreće, polijetanje helikoptera je izvedeno nakon kraće stanke. Unutar deset minuta dva helikoptera uputila su se prema KUCS-u", javili su.

Treća unesrećena osoba nije ozlijeđena, te su je spašavatelji evakuirali kopnenim putem do Umoljana.

"Podršku su pružali Operativni centar Civilne zaštite ŽS kao i Operativni centar MUP-a ŽS, s kojim je vođa akcije bio u kontinuiranoj komunikaciji. S nama su na terenu bili i pripadnici Županijske civilne zaštite, kao i članovi GSS Trebević koji su također ustupili vozilo potrebno za transport motornih sanjki na području Umoljana. Svim sudionicima se zahvaljujemo kao i GSS Ilidža koji su se stavili na raspolaganje", priopćeno je iz GSS Sarajevo.