SPAŠAVALI IH CIJELU NOĆ Pripadnici GSS-a spasili bicikliste

SPAŠAVALI IH CIJELU NOĆ Pripadnici GSS-a spasili bicikliste
GSS Zenica

Neprespavana noć je iza dežurnog tima GSS-a Zenica koji su izašli na teren u potragu za biciklistima koji su se izgubili na širem lokalitetu Pepelara kod Zenice.

U 22 sata GSS stanica Zenica je zaprimila poziv u pomoć. Na teren je izašao dežurni tim od četiri člana sa potražnim psom. Uz podršku mještana, koji je ponudio pomoć, tim se uspio probiti kroz izuzetno nepristupačan teren do unesrećenih, prenosi 'Dnevni avaz'.

"Radilo se o dvojici biciklista koji su se izgubili sa staze, lutali duboko u blatu i nepristupačnom terenu gdje su dočekali noć. Iako bez ozbiljnih ozljeda, bili su izuzetno iscrpljeni, dehidrirani i sa prvim znakovima hipotermije. Tim je pristupio zbrinjavanju i sigurnom povratku", naveli su iz GSS-a Zenica.

Akcija je završena jutros u 7 sati. "Značajno je spomenuti da su, kao i inače, poteškoće sa neadekvatnim vozilom zbog čega je spasilački tim pješke prešao veći dio terena koji je moguće preći i specijalnim vozilom.

Ovo je još jedan primjer situacije gdje zbog nedostatka adekvatnog terenskog vozila pripadnici GSS stanice Zenice moraju satima pješačiti kako bi došli do unesrećenih i pružili im adekvatnu pomoć i transport", istaknuli su iz GSS-a Zenica.