FOTO  SOLARNA SJEDNICA OV ČITLUK Pogodite kome ide dva puta po 4.99 MW solara

darko bosnjak parcela citluk

Općinsko vijeće Čitluk u ponedjeljak će održati pravu solarnu sjednicu, na kojoj će četiri tvrtke dobiti suglasnost za dodjelu koncesije za postrojenja fotonaponskih elektrana.

U materijalima za predstojeću sjednicu vijećnicima su dostavljena četiri zaključka. 

Prema istima tvrtke koje će dobiti suglasnost za solare su Brotis d.o.o (Brotis 5 i Brotis 6, dva puta po 990 kw, mjesto Potpolje), Mogips d.o.o (Tepčići 1, snaga 200 KW, mjesto Tepčići), Šoša d.o.o (Šoša 2, snaga 150 KW, mjesto Međugorje), te Nsol d.o.o. (Brotnjo 1 i Brotnjo 2, instalirane snage dva puta po 4,99 MW, na parcelama 1/25 i 1/26 K.O. Međugorje.

Brotis i Šoša su tvrke u vlasništvu lokalnih čitlučkih poduzetnika, koji se bave prodajom keramike, sanitarija i obuće, Mogips je jedna od tvrtki iz kruga Sokola, dok je Nsol tvrtka gdje je član uprave i jedan od osnivača sin bivšeg ravnatelja ZZO Rade Bošnjaka – Darko, a o čemu smo ranije pisali.

Darko Bošnjak predmet je u Tužiteljstvu HNŽ zbog premlaćivanja Damira Martinca, radnika tvrtke Cuspis, te zaposlenik Vanjskotrgovinske komore.

Zanimljivo će onima koji prate ovu tematiku biti usporediti instaliranu snagu solara Nsola, te ostalih tvrtki koje su u kilovatima. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.