VIDEO  'Snježna apokalipsa' u Moskvi

'Snježna apokalipsa' u Moskvi
EPA

Obilne snježne padaline zatrpale su Moskvu golemim snježnim nanosima prekidajući promet, odgađajući letove i otežavajući hodanje pješacima koji su prkosili snažnom vjetru i temperaturama do minus 15 stupnjeva.

Snježne padaline počele su u četvrtak navečer i očekuje se da prestanu u nedjelju. Ruska služba za izvanredne situacije preporučila je građanima da se drže podalje od stabala, upozoravajući na vjetrove brzne od 17 metara u sekundi.

- To je istinska snježna oluja, snježni Armagedon, snježna apokalipsa. Ovo nije praktična uzbuna, ovo je borbena uzbuna – navodi novinska agencija RIA izjavu Evgenija Tiškoveca iz meteorološke službe Fobos.

Do subote ujutru, visina snježnog pokrivača u gradu iznosila je 56 centimetara, javio je Fobos. Ta cifra blizu je rekordnih 60 centimetara snijega što je blizu rekorda na 13. veljače, dodaje služba, prenosi Federalna novinska agencija.

Sadržaj se učitava...

U petak je zabilježena rekordna visina snježnog pokrivača za 12. veljače, nadmašujući prethodni rekord iz 1973. godine, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na nacionalnu meteorološku službu.

U zračnim lukama u Moskvi, gradu od više od 12 milijuna ljudi, zabilježeno je više odgoda letova. Neuobičajeno za vikend, promet je pojačan na mnogim mjestima.

Oko 60.000 ljudi radilo je na čišćenju ulica, priopćio je ured gradonačelnika Moskve, prenosi Reuters.