Snijeg pravi probleme vozačima u BiH

stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, vozači, promet, bihamk
Arhiva

Zbog snježnih padalina koje su zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, prometuje se po mokrom i zasniježenom kolniku u višim predjelima. Posebno je otežano kretanje na putevima u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima zemlje, gdje su padaline intenzivnije, priopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Ne krećite na put bez zimske opreme

"Zbog ugaženog snijega i poledice obustavljen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na magistralnoj cesti Han Derventa-Podromanija. Skrećemo pažnju i na prometnice na području: Makljena, Laništa, Oštrelja, Karaule, Kupresa, Šujice i Mliništa. Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske oprem", navode.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) prometobustavlja.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana promet se odvija se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na cestovnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralne ceste Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, naveli su iz BIHAMK-a.