VIDEO  Snijeg i led okovali zemlju, zastoj na Ivan Sedlu

Ivan Sedlo snijeg
Hercegovina.info

Snježno nevrijeme iznenadilo je danas vozače diljem BiH, te stvorilo brojne probleme u prometu. Na putu Sarajevo - Mostar, točnije na Ivan Sedlu došlo je do zastoja. Do istog je došlo zbog desetak teretnih vozila koji su ostali na cesti, budući da je za njih obustavljen promet na ovom dijelu.

U večernjim satima dogodila se i prometna nezgoda na M 16-2 Prozor-Jablanica u mjestu Lug. Na svu sreću nije bilo ozlijeđenih.

Ivan Sedlo snijeg

Osim Ivan Sedla, zbog zimskih uvjeta za vožnju obustavljen je promet za teretna vozila na širem području Romanije i Nišića dok putnička vozila prometuju otežano. I na ostalim putnim pravcima koji vode preko planinskih prijevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca.

"izdvajamo puteve Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen), Drvar-Bosanski Petrovac (Oštrelj), Kupres-Šuica i Posušje-Jablanica (Blidinje). Ekipe putne operative nalaze se na terenu i interveniraju na svim dionicama, ali snijeg koji i dalje intenzivno pada otežava njihov rad. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, naveli su iz BIHAMK-a.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.