SLUŽBENO ŽZH i HNŽ na 15 dana obustavljaju rad škola i vrtića

Prijelomna vijest
Ilustracija Hercegovina.info

Krizni stožeri Ministarstava zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije na temelju naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva donijela su odluku da se obustavlja rad u dječjim vrtićima, osnovnim, srednjim školama i visokoškolskim ustanovama u trajanju od 15 dana.

Odgođena su također i sva održavanja kulturnih i sportskih događaja, kao i treninga na području Županije Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije..

Iz Kriznog stožera HNŽ-a preporučuju pučanstvu da se, s ciljem zaštite osobnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja pučanstva, striktno pridržavaju svih preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, odnosno Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, kao i Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ.

Svim učenicima u osnovnim i srednjim školama, studentima na  visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanske županije, kao i nastavnom osoblju  preporučuje se da izbjegavaju bespotrebno kretanje po kafićima, restoranima, sportskim objektima, te drugim mjestima javnog okupljanja. Za provedbu  ove preporuke odgovorni su roditelji odnosno zakonski zastupnici malodobnih učenika, a za punoljetne osobe: učenike, studente, kao i nastavno osoblje navedena je osobna odgovornost.

Istaknuto je, također, kako su u posljednja 24 sata, na COVID-19 testirana tri građanina HNŽ, a dobiveni nalazi su negativni.