SLUŽBENO Odluka o poništenju doktorata Sebije Izetbegović ide u "Službene novine ŽS"

Sebija Izetbegović
Avaz

Županijski sud u Sarajevu donio je rješenje kojim se usvaja žalba Univerziteta u Sarajevu u predmetu "Sebija Izetbegović" i poništio rješenje o donošenju privremene mjere zabrane djelovanja rektora o pitanju poništenja doktorata, sada već bivše, generalne direktorice KCUS-a. Sada je ta odluka i službena te Odluka o poništenju doktorata Sebije Izetbegović ide u "Službene novine ŽS", javlja Avaz.

Podsjetimo, ranije je Općinski sud u Sarajevu po zahtjevu odvjetnika Sebije Izetbegović donio rješenje kojim se odgađa postupak poništenja doktorata Izetbegović do okončanja parničnog postupka, ali je Županijski sud uvažio žalbu.

Utvrđeno je da je Općinski sud u Sarajevu pogrešno zaključio da se predloženom mjerom osiguranja ne iscrpljuje tužbeni zahtjev i istu u cijelosti poništio.

Sebija Izetbegović

Kako je ranije rekao Enver Smajkan, odvjetnik UNSA, rješenje tada službeno nije dobio jer je sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, koja je donijela prvu odluku, bila na bolovanju.

"U CMS je vidljivo da je rješenje poništeno i da je uvažena žalba", rekao je ranije Smajkan.

Na taj način je bilo omogućeno rektoru UNSA da Odluku Senata o poništenju doktorata objavi u "Službenim novinama ŽS", čime prestaje valjanost liječničke diplome Sebije Izetbegović.