SLAVKO LAUŠ Ako dođe do online nastave onda smo sigurno izgubili jednu, dvije generacije

SLAVKO LAUŠ Ako dođe do online nastave onda smo sigurno izgubili jednu, dvije generacije
hercegovina.info

Predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a Slavko Lauš kazao je da se mjere koje su donesene moraju preispitati.

"Ako govorimo o školstvu, mjere koje su donesene su dvojake. Djeca dok idu kroz hodnik i ulaze u učionice nose maske, u učionici su bez maske, izlaze vani i odmah skidaju maske i druže se zajedno. Te mjere se trebaju preispitati, treba vidjeti jesu li odgovarajuće i poraditi na njima, ali nama je dužnost poštovati sve mjere koje su na snazi - kazao je Lauš.

Istaknuo je kako je jedna od važnijih poruka da su roditelji protiv online nastave.

Ako dođe do toga da učenici budu pohađali online nastavu onda smo sigurno izgubili jednu, dvije generacije - istaknuo je Lauš.

Osim navedenih zahtjeva, Udruga također želi da se djeci temperatura mjeri doma, a ne pri ulasku u školu, zahtijevaju i obavezno uvođenje velikog odmora na otvorenom za učenike svih razreda, ukidanje ograničenja od maksimalno 15 učenika u razredu i formiranje razreda ovisno o kapacitetu učionica, te da se ispita koliko mjere utječu na psihološki i socijalni razvoj djeteta.

Nakon prosvjedne šetnje građani su potpisivali peticiju za podršku navedenim zahtjevima Udruge roditelja "Naša djeca 2014" te su podijeljeni zahtjevi za osiguranjem minimalnih tehničkih uvjeta za praćenje nastave na daljinu koji su, kako navode iz Udruge, roditelji osobno pozvani predati na protokol Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a u srijedu, 16. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa