SKY APLIKACIJA SVE RAZOTKRIVA Uhićen visokorangirani inspektor MUP-a RS

Nedjeljko Lubura u sredini
Nedjeljko Lubura u sredini

U akciji pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, a koja se odvija po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u Banjoj Luci je uhićen visokorangirani inspektor policije RS-a Nedeljko Lubura, javlja Klix.

Akcija je provedena kao nastavak istrage u kojoj je fokus dekodiranje informacija s aplikacije Sky, a što je iznjedrilo do sada veći broj uhićenja.

EUROPOL-ovim i FBI-evim raspakiranjem ove aplikacije našim organima su postale dostupne brojne informacije koje su ih dovele do više policijskih i državnih službenika koji su na neki način bili uključeni u organizirani kriminal i prodaju droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lubura je inače u bliskim obiteljskim vezama s ministrom unutarnjih poslova Draganom Lukačem i bio je na različitim visokim pozicijama u MUP-u RS-a.

Kako se saznaje, Lubura će biti suspendiran te će protiv njega biti podnesen zahtjev za provođenje unutarnjih postupka s obzirom na to da je službenik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a.

Osim Lubure, u Banjoj Luci je danas uhićen i B.R. Neslužbeno, riječ je o Bojanu Roguljiću iz Banje Luke. Njih dvojica se sumnjiče da su počinili kaznena djela "Organizirani kriminal", "Pomoć učinitelju poslije izvršenog kaznenog djela" i "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja".