SKUPŠTINA HNŽ Ispred ZZO-a istupao ‘savjetnik’ Bošnjak

Rade Bošnjak ZZO

Na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine našao se i financijski plan ZZO-a. Ispred Zavoda je izjave davao savjetnik Rade Bošnjak, a ne novoimenovana ravnateljica, što govori da u ZZO-u nije bilo pravih smjena, nego više rotacija s tko zna kojim ciljem. Pitali smo oporbu što misli o ovom rotiranju. 

“Iskreno rečeno koliko ja znam bivši direktor ZZO-a bio je na toj funkciji šest godina bez natječaja, ja ne znam da je bio javni natječaj za mjesto savjetnika, stvarno ga nisam upratila”, kazala je zastupnica Vesna Šunjić (HRS).

Inače, Financijskim planom Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2023. godinu ukupni prihodi Zavoda planirani su u iznosu od 164.644.000 maraka, baš kao i rashodi. Od tog iznosa više od 7.000.000 milijuna maraka će otići na plaće zaposlenika.  Šunjić je istaknula da trenutačna odluka prema kojoj se ugovaraju usluge koje idu na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja nije u skladu sa zakonom o zdravstvenom osiguranju, te da ZZO u cilju pružanja usluge treba osigurati da zdravstvene usluge pružaju ustanove koje mogu ispuniti sve uvjete, a ne da moramo intervenirati zato jer neko čeka više od 30 dana ako je onkološki pacijent.

Kako je Zavod kupovao nekretnine pisali smo, kao i o smjeni ravnatelja nakon ostavke na telefonskoj sjednici poslije redovne sjednice - petkom. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.