IZGLEDA SAMO SE ZAROTIRAO Bošnjak ostaje savjetnik v. d. ravnateljici, koja je ranije njemu bila savjetnica

Rade Bošnjak
Hercegovina.info

Nedavno razriješeni, višegodišnji ravnatelj ZZO HNŽ Rade Bošnjak ostaje u ZZO-u na mjestu savjetnika za zdravstveno osiguranje. 

Na naš upit koju funkciju trenutačno u ZZO-u obnaša Rade Bošnjak, odnosno je li ostao na mjestu savjetnika za zdravstvo v.d. Ani Vidačak, koja je ranije njemu bila savjetnik, iz ZZO-a kažu da ne postoji savjetnik za zdravstvo nego savjetnik za zdravstveno osiguranje, fokusirajući se na jednu ispuštenu riječ u upitu, a ne na suštinu – da Bošnjak ostaje u ZZO-u.

“Rade Bošnjak je zasnovao radni odnos na određeno vrijeme na radno mjesto savjetnik za zdravstveno osiguranje sukladno članku 6., stavak (1), točka b) Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru U Hercegovačko - neretvanskoj županiji(Narodne novine HNŽ/K broj 4 od 5. srpnja 2019)”, stoji u odgovoru koji potpisuje Alenka Ban, odnosno ured za odnose s javnošću Zavoda. 

Upitani je li za mjesto savjetnika bio raspisivan natječaj, koji je po nekim pravnim mišljenjima morao biti raspisan, budući da je Bošnjak na mjesto ravnatelja imenovan s vana i nije zaposlenik Zavoda, uvjeravaju nas da nije, pozivajući se na gore navedenu županijsku uredbu. 

Bošnjak je zadužio i jednu od novih Škoda, na što savjetnik po važećem pravilniku ZZO-a nema pravo, no upućeniji tvrde da je vozi na relaciji kuća-posao zadnjih dana. 
Podsjetimo, na sjednici Vlade HNŽ-a održanoj 9. prosinca – telefonskoj - dužnosti je razriješen Rade Bošnjak.

Vlada HNŽ, a v.d. ravnateljicom imenovala Anu Vidačak, njegovu savjetnicu, a Bošnjakova su uzdanja da bi preko nje ipak mogao zadržati dio kontrole u ZZO-u i očito je da ne želi ispustiti konce iz ruku. Proračun ZZO-a veći je od županijskog, te je i jasno otkuda želja da se ovdje zadrži kontrola. 

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.